Europa-Kommissionen lancerer nu deres online rygestopværktøj iCoach som applikation til smartphones, og gør det dermed endnu lettere for rygere og ex-rygere at få hjælp til at gennemføre et rygestop.

iCoach er en del af Europa-Kommissionens rygestopkampagne “Ex-rygere er ustoppelige”. Kampagnen sætter fokus på alle fordelene ved at stoppe med at ryge; som for eksempel at ex-rygere har flere penge, ser bedre ud og er mindre stressede.

Alle, lige fra storrygere, der mangler motivationen til at stoppe, til ex-rygere, der har brug for hjælp til at holde motivationen oppe, kan få gavn af iCoach. Mere end 220.000 europæiske rygere og ex- rygere har allerede tilmeldt sig iCoach i forsøget på at bryde den dårlige vane, og 30% af dem har indtil nu haft succes med at lægge cigaretterne på hylden.

Efter at have oplevet iCoachs succes som online værktøj ønsker Europa-Kommissionen nu, at endnu flere rygere og ex-rygere bruger iCoach i deres kamp mod cigaretterne. Lanceringen af iCoach app’en skal bringe dem et skridt nærmere dette mål.

”Danmarks Lungeforening bakker op om Europa-Kommissionens kampagne ”Ex-rygere er ustoppeli- ge”, og vi er rigtig glade for, at iCoach app’en nu er på gaden. App’en tilbyder en virkelig fin, fleksibel og intensiv støtte for rygere og ex-rygere. Jeg er sikker på, at den vil være til stor hjælp for de mange danskere, der hver dag kæmper med at overvinde trangen til en cigaret,” siger Birgitte Lenstrup, kommunikationschef hos Danmarks Lungeforening.

Med iCoach app’en har brugerne altid deres personlige coaching-værktøj lige ved hånden, og lanceringen af app’en betyder derfor, at iCoach fremover vil blive en mere integreret del af brugernes hverdag. De kan få gode råd til at holde motivationen oppe, hente hjælp ved et tryk på panikknappen, når trangen til en cigaret melder sig, eller føre dagbog over dagens udfordringer og succeser, – alt sammen når og hvor, det passer dem bedst. iCoach app’en kan med andre ord tilbyde rygere og ex-rygere den daglige støtte, som de har brug for i deres kamp mod cigaretterne.

 

Læs mere på: www.exsmokers.eu/mobile