Istedet for at udføre din interval kredsløbstræning på løbebåndet,
prøv at besøge den lokale cinderbane.

Du vil få lettere ved at regne ud, hvor lang tid det tager at tilbagelægge en given distance, og det bliver nemmere at sammenligne fremskridt i din træning.

Du kan arbejde med fire faktorer i din intervaltræning: distancen, intensiteten, varighed af dine restitutionsperioder og antallet af gentagelser. Da du endvidere har talrige måder at kombinere disse fire faktorer indbyrdes, har du rig mulighed for at få variation i din træning.

Samtidig har du et glimrende redskab til at komme i bedre form. Korte intervaller med høj intensitet og med lange restitutionsperioder vil forbedre din løbehastighed samt dine musklers evne til at reducere acidosis (som bevirker muskeltræthed).

Lange intervaller ved en langsom fart (dog hurtigere end normalt) med korte restitutionsperioder vil forbedre dit hjertes evne til at pumpe blod ud i kroppen samt din krops evne til at optage ilt. Enhver form for intervaltræning øger din forbrænding i timerne efter du har trænet, således at din krops evne til at brænde kalorier forbedres.