a84c04_Swimrun_pressefotoDanmark får et nyt ekstrem løb for rigtige mænd og friske kvinder. Swimrun er en ny kombination af svømning og løb, der indtager Danmarks eneste flod Gudenåen med en samlet distance på godt 36 kilometer.

Swimrun har eksisteret i både Norge og Sverige i et par år, hvor der bliver løbet og svømmet gennem skærgården. Det er en event, hvor hold af to personer skal i benhård kamp mod elementerne på en afmærket rute. Den særlige kombination af løb og svømning kræver forskelligt udstyr, som holdene skal bringe med sig på hele ruten. Det gælder eksempelvis våddragter og løbesko.

I Danmark bliver den allerførste Swimrun gennemført i smukke omgivelser ved Gudenåen i Randers Kommune. Det sker lørdag den 19. september 2015 med start ved Fussingø Slot og mål ved Randers Regnskov. Den samlede afstand vil være 32 km trailrun og 4,8 km svømning, opdelt i henholdsvis 8 dele svømning og 8 dele løb. Bag ved eventen står Randers Eventsekretariat i samarbejde med XTERRA Nordic, der arrangerer motionsevents i hele Skandinavien.

XTERRA er en verdensomspændende motionsserie, som adskiller sig ved at tage de klassiske discipliner svømning, cykling og løb ud i terrænet og søler dem til med mudder og benhårde bakker. XTERRA kom på alles læber efter de nylige nationalhelte fra tv-programmet ’Rigtige Mænd’ kastede sig ud i en udfordring med 1500 meter havsvømning, 30 km mountainbike og 10 km terrænløb. En udfordring som kun tre ud af fem kunne klare på trods af flere måneders forberedelse. Nu er XTERRA kommet til Randers med den ultimative udfordring, Swimrun.

”Swimrun henvender sig til alle slags atleter, som ønsker at kombinere en hård fysisk test med en kamp og betagende naturelementer, som man ikke møder i andre sportsgrene. Og vi er sikre på, at Swimrun bliver trendsættende og populært hos mange atleter. Vi er derfor også meget stolte af at kunne løfte sløret for den første Swimrun i Danmark,” siger Mette Bertelsen, eventchef hos Randers Eventsekretariat.

Der er plads til 50 hold på startstregen den 19. september. Efter en uge er halvdelen af pladserne allerede solgt, og interesserede atleter skal derfor til at skynde sig, hvis de vil sikre sig en plads. Man kan læse mere om Swimrun-eventen i Randers på www.xterranordic.com/swimrun/denmark/