svømningDer findes næsten svømmehaller i hver eneste by, eller i det mindste rigtig tæt på hver eneste by. Og dette er noget som ikke mange udnytter. For faktisk er svømning en super god workout og den burde udnyttes af flere som en del af deres motion. Ønsker man at styrke sine muskler, komme i bedre form eller tabe sig et par kilo, så kan svømning være en god hjælp til alle tre ting. Det siges at svømning er en af de allermest alsidige former for motion der overhovedet findes, da svømning er med til at styrke alle kroppens store muskelgrupper. Og så forbedre man endda sin kondition samtidig med. Der er rigtig mange der gerne vil have forbedret deres kondital, og hvad er så bedre end at kunne gøre det ved hjælp at svømning hvor man samtidig styrker resten af kroppen.

Svømmehaller og medlemsskab
Undersøg derfor hvilke muligheder du har for at svømme i din lokale svømmehal. Der er nemlig nogle svømmehaller hvor der også er en klub i sammenhæng med hallen, og dette kan være en rigtig god idé at blive medlem af. Har man et ønske om at svømme mere, hvad enten det er for motionens skyld eller om det er mere seriøst, så kan det være godt at være tilmeldt en klub. På den måde kan man møde andre mennesker der også har en interesse for svømning og bruge dem som sparringspartner for at nå de mål, som du eventuelt har sat for dig selv. Og har men via klubben nogle faste træningsdage, så kan dette også være en faktor der gør at man altid kommer afsted og får passet sin svømning.

Få den rigtige svømmeteknik
Fundamentet for at få mest ud af sine svømmetræninger er at man har den rigtige svømmeteknik. Og vigtigheden af at få indøvet en rigtig svømmeteknik skal ikke undervurderes. Så snart du har den rigtige svømmeteknik vil du nemlig kunne mærke at svømningen er meget sjovere, lettere og at det går betydeligt hurtigere. For at få den rigtige svømmeteknik kan du med stor hjælp bruge en kvalificeret svømmetræner. Han vil kunne give dig gode råd om den svømmeteknik du skal finde, samt komme med gode input til hvordan du finder den og bliver bedre. Det kan være svært selv at se hvad man gør rigtigt eller forkert når man er i vandet. Det er også derfor det kan være en god idé at opsøge den lokale svømmeklub for bedst og hurtigst muligt at lære de forskellige svømmetekniker.

De forskellige svømme stilarter

Stilart: Butterfly
I svømning er der flere forskellige svømme stilarter, og de karakteriseres alt efter hvordan du benytter dine ben og arme.
Stilarterne adskilles ved brugen af benene og armene. Der findes fire stil arter, som anses som værende de fire hovedstilarter, og de er som følgende:butterfly

Bryst
Rygcrawl
Crawl
Butterfly

Den sidst nævnte ved navn “butterfly” er for mange den stilart der er sværrest at lære, og det er da også den der kræver den største teknik. Det kan være rigtig godt at kunne nogle forskellige stilarter, så man kan få noget variation i sin svømmetræning. På den måde kan man også få brugt og trænet flest mulige muskler.                                                                           Stilart: Butterfly

NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.