SmertestillendeDet er godt for kroppen at dyrke motion. Men det kan også af og til medføre skader.
Det kan for nogen være svært at acceptere, at de på grund af skader, ikke kan træne på sædvanligt niveau, og derfor kan blive fristelsen til at tage smertestillende medicin, for at fortsætte træningen opstå.
Men ifølge Sundhedsstyrelsen, så kan træning samtidig med, at der indtages smertestillende medicin, øge risikoen for en række bivirkninger. Og ifølge Sundhedsstyrelsen er det en rigtig dårlig idé, at fortsætte træningen på smertestillende. Doris Stenver, der er overlæge fra Sundhedsstyrelsen udtaler i Ekstra Bladet:
“Når man så dulmer smerterne, kan man risikere at overanstrenge kroppen endnu mere, fordi man pludselig ikke kan mærke noget, og så står man tilbage med en skade, der kan være endnu værre end udgangspunktet.
– Og derudover står man tilbage med den risiko, at man har taget noget medicin, der kan give bivirkninger med hjertet. Maveblødninger er en anden kendt bivirkning ved de her stoffer.

– Vi så på Diclofenac, Ibuprofen og Naproxen. Men det var primært Diclofenak, vi havde i kikkerten. Det, vi konkluderede, var, at der især ved høje doser var en øget risiko for hjertebivirkninger, siger Doris Stenver til Ekstra Bladet.
Hun oplyser, at der er uvished om graden af bivirkninger fra Ibuprofen, mens forskningen tyder på, at Naproxen er det smertestillende stof med færrest hjertebivirkninger.
Men i det hele taget bør man holde sig fra pillerne, når man dyrker sport, advarer Sundhedsstyrelsen.
Doris Stenver pointerer, at smerte er et signal fra kroppen om, at der er noget galt..