Dansk firma har lanceret en madolie fyldt med de sunde Omega-3 fedtsyrer, som er en af de essentielle fedtsyrer, som kroppen har brug for, men som den ikke selv kan producere. Olien fås i flere varianter og kan tåle både stegning og bagning uden af de sunde fedtsyrer går tabt.

De fleste ved godt, at olie kan være mange ting – og at der er noget med flerumættede og mættede olier, men det kan være svært at huske, hvordan det lige hænger sammen, når man står foran hylden i supermarkedet, hvor man kan vælge mellem alt fra olivenolie til raps- og solsikkekerneolie. Hvad er mættet, hvad kan opvarmes og hvad med kolesterol?

Nu har det danske firma IFSC gjort det meget lettere at vælge det rigtige og sunde alternativ – og det hedder Nutridan® Klassisk og Nutridan® Strong. De 2 olier indeholder hhv. 30 % og 40 % Omega-3 fedtsyrer.

100 % vegetabilsk og kolesterolfri

Madolien fra IFSC styrker med sit høje indhold af de sunde fedtsyrer både hjerne, hjerte, hud, hår og øjne – og gennem en ny fremstillingsmetode går stort set ingen af de gode stoffer tabt uanset om man bruger olien til stegning, bagning eller som dressing i salater m.v. Desuden er olierne 100 % vegetabilske og derfor fri for kolesterol.

Vi finder også Omega-3 fedtsyrer naturligt i fed fisk, skaldyr og i visse planter, men ofte forsvinder mange af de gode egenskaber, når man tilbereder maden. Især laks og andre fede fisk kan tabe mange af de sunde fedtsyrer under tilberedning.

En krop i balance

Olierne fra IFSC indeholder ud over de sunde ingredienser ikke ret mange Omega-6 fedtsyrer, som vi i forvejen får alt for mange af i Danmark. Hvis du ønsker en krop i balance, skal forholdet mellem Omega-3 og Omega-6 være 1:1, men ofte er niveauet et sted mellem 1:11 eller så højt som 1:30. Det siger sig selv, at denne ubalance er usund, og den er da også skyld i en lang række gener og livsstilssygdomme.

Fremstillet uden tilsætning

Nutridan® Klassisk og Nutridan® Strong bliver fremstillet efter en særlig fysisk fremstillingsmetode, som bevarer planternes naturlige antioxidanter og derved sikrer en høj stabilitet. Og det er denne stabilitet, der sørger