Sund baby uden kemi er navnet på den ny bog, der giver gravide og småbørnsforældre konkret og praktisk vejledning til, hvordan man vælger de gode produkter og lever med færre tilsætningsstoffer og mindre kemi.

Sutteflasker, ammepuder, sengetøj, babymad, tøj i små størrelser, cremer og olier. Der er mange ting at forholde sig til som gravid eller som nybagte forældre. Og det bliver endnu mere kompliceret, når man vil styre uden om den kemi, der kan være til skade for spædbørns udvikling.

Sund baby uden kemi er nem at slå op i, og man bliver klædt på til at læse varedeklarationer og produktbeskrivelser, så man selv kan vælge, hvad man vil udsætte sit barn og sig selv for.

I de seneste år har interessen for at leve med færre tilsætningsstoffer i tøj, fødevarer og plejeprodukter været stor. Ikke mindst når det gælder børnene har opmærksomheden været enorm. Forskning viser nemlig, at fostre og spædbørn er langt mere følsomme over for hormonforstyrrende stoffer end voksne. Som forbruger er området svært at gennemskue, og der er parfume og tilsætningsstoffer i produkter, hvor man umiddelbart ikke skulle forvente det. Selv helsekostbutikker er ikke en garanti for, at man undgår de skadelige stoffer.

Om forfatteren:

Lene Midtgaard er cand.scient.pol., 39 år og mor til tre piger i alderen 8-13 år. Hun har i mange år arbejdet som miljøvejleder og rejst rundt med foredraget Baby uden kemi. Hun har tidligere skrevet bogen Familie uden kemi.

Sund baby uden kemi udgives af forlaget Lindhardt og Ringhof og bogen udkommer den 14. september