Af Gregory Joujon-Roche

En stor grund til at mange ikke motionerer eller fitness-træner er fordi de er optaget af dagligdagens små problemer – de lægger dem simpelthen ikke fra sig i løbet af dagen.

Men du kan rent faktisk gøre dagens småproblemer “fysiske” og motionere dig igennem dem og lægge dem bag dig. Du gør sikkert allerede følelser fysiske, uden at tænke over det. Når du har haft en vanskelig telefonsamtale og du lige efter at have lagt røret på, banker din hånd i bordet, ja så er det at gøre en følelse fysisk.

Det er rent faktisk umuligt ikke at gøre det – kroppen og sindet er nemlig uadskillige. Kroppen reagerer stort set altid på hvad der sker i dit sind – desværre er kroppen reaktion på et negativt sind også negativt, spændinger som oftest.

Den klassiske måde at slippe af med disse spændinger og det negative der foregår i sindet er 1: at drikke dem væk. 2: at spise dem væk. 3: at være inaktiv foran fjernsynet eller en kombination af alle tre.

Hvorfor ikke motionere eller dyrke simpel udspænding? Prøv at strække ud i nakke og skuldre – det er her spændinger elsker at leve. Mht. til motion er der bare et at sige: vær parat – det kommer til at føles GODT.

Nogle af de mest populære fitness-grene til at slippe spændingerne er selvsagt der hvor der er et element af kamp. Til f.eks. motionsboksning, skal der ikke mere end et par slag til før spændingerne letter og tankerne fokuserer på nuet.

Det behøver dog ikke at være I motionscenteret at du slipper af med spændinger forårsaget af stress. Du kan f.eks. prøve at kløve brænde eller den lidt kedelige: fjerne ukrudt fra din have. Du kan også ty til de lidt mere spændende grene som løb eller cykling – det er utroligt hvor mange spændinger der forsvinder på selv korte ture.

Alle undersøgelser viser at der ikke skal så meget til, så i stedet for at sidde derhjemme foran fjernsynet er det bare at komme ud – det kan blive din daglige oase.

Gregory Joujon-Roche har bl.a. hjulpet Brad Pitt op til indspilningen af “Troy”, Demi Moore før indspilningen af “Striptease”, Tobey Maguire før “Spiderman og Leonardo DiCaprio før indspilningerne til “The Departed”.

Du finder meget mere om stress – bl.a. forebyggelse af stress og foskellen på stress og travlhed her.

Kosten har effekt på mange ting – måske også stress?