Har du stress i maven? I denne artikel vil vi se nærmere på nogle af de generelle ting du kan gøre for at hjælpe din mave. Jeg er dog ikke læge, og har du rod med maven, kan jeg kun anbefale dig at kontakte din lægen. Måske er det ingenting, men det kan også være det modsatte. Brug din egen dømmekraft og handl derefter.

Stress i maven kan gælde fra selve mavesækken og hele vejen igennem tarmen. Vi definere det hele som ondt i maven. Årsagerne kan være utallige, men er der en ting vi ved, så er det at en general sund livsstil med sund kost, motion og lidt stress er med til en sund og balanceret mave.

Mange mennesker lever nu om dage et liv fyldt med stress og jag, samtidig med at de spiser lidt hvidt brød med smør på, og en kop kaffe til morgenmad. Og de undrer sig over at deres mave gør vrøvl? Der findes selvfølgelig dem der er usunde, men ingenting fejler. Omvendt er der dem der er sunde, men alligevel bliver ramt af sygdomme og skavanker. Dog er en ting sikkert, og det er at en sund, afstresset livsstil modvirker alle dårligdommene og øger velværet. Lad os kigge på en række punkter der kan hjælpe dig med at få en sund mave:

  • Sundere kost – Sund kost behøver ikke være raket videnskab. Drik mere vand, spis flere grøntsager, få nok fibre og få noget sundt og magert kød ned. Husk, du har brug for fedt, lige såvel som alle mulige andre næringsstoffer. En vitaminpille kan anbefales.
  • Mere motion – Motion er også gjort til en videnskab. Bevares, det kan være sjovt at nørde med, men det kan gøres enkelt. Start med en mængde du kan overskue. “Det var da for let, det her” er den fornemmelse du skal have de første par gange. Byg op derfra.
  • Mindre stress – Ikke alt stress er dårligt. Der findes forskellige typer af stress, og vi mennesker har godt af at være oppe og køre engang imellem. Mange nu om dage er desværre ramt af den dårlige form for stress, og det har ingen positiv effekt skal jeg hilse at sige. Få det ud af verden. Er du uvenner med nogen? Sig undskyld eller tilgiv dem og få det ud af verden. Problemer på arbejdet? Konfronter det eller skift arbejde. Mange lektier eller arbejdsopgaver? Pak computer og fjernsyn væk i et par dage og få det overstået. Skal du bruge computeren, så slå nettet fra og gem underholdningen væk. Evt. spørg om hjælp. Hvad end der skal til, så gør det. Få stressetud af verden.

Der er mange ting man kan gøre. Det vigtige er ikke at gøre det perfekt, men at faktisk gøre noget. Det er din mave, det er dit velvære, så let r*ven og kom i gang med at gøre noget.

“NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.”