Mange får stœrk trang til chokolade, når de er stressede eller på anden vis ude af balance rent følelsesmæssigt. Det kan der vœre mange årsager til, viser ny forskning.

Chokolade indeholder stoffet theobromin, der virker opkvikkende ligesom koffein i kaffe. Det giver energi, så man bedre kan holde ud i stressede situationer, selvom man er trœt.

Chokolade indeholder nogle psykoaktive stoffer, hvis virkning minder om hash. Det hjœlper hjernen til at slappe af, men kan også vœre årsag til, at man bliver afhœngig af chokolade.

Chokolade har et højt indhold af hurtigt optagelige kulhydrater og lavt indhold af protein. Det øger hjernens indhold af signalstoffet serotonin. Det er i princippet den samme virkning, man får af “lykkepiller”. Mere serotonin i hjernen kan dœmpe følelser af depression, angst og forvirring. Både chokolade og lykkepiller har denne effekt.

Chokolade er en god kilde til magnesium, der er nødvendig for, at nervesystemet kan slappe ordentligt af.

Selve smagen af chokolade er meget tilfredsstillende og kan undertrykke negative følelser.

Ny forskning har vist, at chokolade faktisk er sundt. Hvis man spiser chokolade et par gange om ugen, så lever man lœngere, end hvis man aldrig spiser chokolade. Det er isœr mørk kvalitetschokolade, der er sund. Mørk chokolade er sundere end lys chokolade, da mørk chokolade indeholder mere kakao, og det er i kakaoen alt det sunde findes. Du behøver derfor slet ikke have dårlig samvittighed over at spise chokolade nogle gange om ugen.