Selvom du føler, at du stresser af sted i hverdagen, kan du nemt gøre noget for at sætte tempoet ned. Vi har i princippet tid nok, men vi bruger den ofte forkert – blandt andet foran fjernsynet.

Forskning viser, at TV-kiggeriet kan stresse, fordi de skiftende billeder og høje lyde aktiverer urgamle instinkter i vores adfærd. Trods TV’ets hypnotiserende effekt kan hjernen tro, at vi skal kæmpe eller flygte.

Derfor er det vigtigt, at du ind imellem giver både krop og hjerne en chance for at slappe af. Især i en travl tid, hvor stressniveauet måske har været lidt for højt, kan lidt selvterapi udrette små mirakler.

Sluk for TV’et og tag et varmt karbad i stedet. Blot en time i løbet af ugen, hvor du ligger i blød i stearinlysets skær. Kroppen har brug for det, og de fleste vil kunne mærke forskel. Det gælder om at tømme hovedet og lade stilheden og det bløde lys give hovedet ro, mens det varme vand plejer kroppen.
Brug eventuelt lidt plejende olier eller sæbe med beroligende og blødgørende ingredienser fra blandt andet lavendel, kakaosmør eller grøn te til at vække sanserne til live. Men sørg for at vælge gode naturlige sæber eller olier. Der findes mange produkter, som dufter fantastisk, men som er baseret på kunstig tilsætning i form af parfume og derfor ikke har den samme gavnlige effekt, som produkter baseret på naturens aktive stoffer.