shutterstock_61534462Hvis man har en skade eller gerne vil undgå skader, så kan et støttebind være det rigtige valg. Før du køber et, er det dog værd at overveje fordele og ulemper ved et støttebind.

Fordele kan som sagt være skadeforebyggelse. Et støttebind støtter logisk nok leddet, og forhindre derved uheldige bevægelser. Desuden giver det stabilitet, og man kan ofte derfor yde ekstra. Støttebind er ikke så dyre og de fylder lidt. De er derfor nemme at transportere.

Ulemper er dog, at ligesom alt andet støtteudstyr, at de forhindre en selv i at lave støtte arbejdet. Alt støtteudstyr inkl. støttebind til håndleddet, forhindre os i at få trænet støtte arbejdet selv. Dvs. at vi faktisk træner en unaturlig ting når vi får støtte. Selvfølgelig er det en fordel når man er skadet og genoptræner i starten, men i det lange løb vil man gøre sig selv en bjørne tjeneste. Alle de små fine motoriske muskler vil blive frarøvet deres motion. Når du så en dag står i en situation uden støtte, vil det gå galt. Det er også derfor at folk der træner i maskiner i stedet for med frivægte, ofte ikke er særlig stærke i den rigtige verden.

Hvis du overvejer et støttebind, så vær helt klar over hvilke konsekvenser det indebær. Du skal vide hvorfor du egentlig vil have støttebindet. Er det fordi du har brug for det, eller er det bare fordi det ser smart ud? Hvis du vælger at købe et, så sørg for engang imellem at træne uden støtte bindet, om det så skal være med lettere vægte.

“NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.”