Der bliver længere og længere mellem de danskere, der ligger sig til rette i et solarium for at give huden et skud farve.

På bare fire år er antallet af solairiebrugere næsten halveret fra 28 procent i 2006 til blot 15 procent i 2010, viser en undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse

 

Unge piger siger nej til poletsol

Det er især de unge piger, der har valgt at smække solarielåget i for sidste gang. For mens det i 2006 var hver anden kvinde mellem 15 og 19 år, der brugte solarium, er det nu blot hver femte.
– Det er meget glædeligt, at udviklingen går i den rigtige retning. Både for befolkningen generelt, og ikke mindst for unge kvinder. Men der er stadigvæk alt for mange, der lægger sig under den stærke kræftfremkaldende stråling, siger Anja Philip, der er projektchef for Kræftens Bekæmpelse.
Hun mener, at det er lykkedes at nå mange med kampagner, men hun tillægger også nye tider i modebranchen betydning.
– Hvis vi ser på catwalken, så bevæger den sig mod et mere naturligt look, som særligt smitter af på unge i storbyerne, siger Anja Philip.

 

Kræftens Bekæmpelse vil have forbud

Trods den massive nedgang i brugen af solarier, så mener Kræftens Bekæmpelse fortsat, at det er nødvendigt med et forbud mod strålingen.

– Et solarieforbud for unge under 18 år, vil tage hånd om alle børn og unge uanset sociale vilkår og gøre behovet for store, dyre og kontinuerlige kampagner meget mindre, siger Anja Philip.

Det er ikke kun de unge, der lægger solarievanerne på hylden. Det er tilfældet for samtlige aldersgrupper.

De 20-29-årige bruger oftest solarium. Helt præcist 22 procent i denne aldersgruppe har inden for det seneste år ladet sig bestråle til en mørkere hud.

Kilde: Kræftens Bekæmpelse