Også Søs Egelind har fået øjnene op for denne nemme og effektive træning med Power Plate.

Flere gange om ugen springer Søs på sin Power Plate og lader sig ryste igennem.

Hun laver siddende, stående og liggende øvelser på pladen, mens maskinen vibrerer lodret og vandret og ælter alle dele af hendes krop mod målet; En slankere, spændstigere og stærkere krop

Søs Egelind Powerplater…
Tre gange om ugen springer Danmarks førende kvindelige humørspreder, 51-årige Søs Egelind, på sin Power Plate og lader sig ryste igennem. Hun laver siddende, stående og liggende øvelser på pladen, mens maskinen vibrerer lodret og vandret og ælter alle dele af hendes krop og lemmer mod målet: En slankere, spændstigere og stærkere krop med power til muskler og knogler.

“Rystepudseren” kalder hun kærligt sit vibrerende monstrum, som skal “ryste min røv på plads og gøre kål på mormorvingerne” inden næste ombæring af “Lærkevej.”

Intensiv Power Plate-træning
Et 12 ugers intensivt trænings-program skal gøre Søs Egelind fit for fight til scenens udfordringer. Hvad hun får ud af sine anstrengelser på pladen, deler hun gavmildt ud af på sin blog, så alle vi andre kan følge med i forvandlingen.

Internationale stjerner som Madonna, Clint Eastwood og Kylie Minogue med professionelt behov for at holde sig i form har for længst overgivet sig til Power Plate, men det var en veninde, der fik Søs Egelind til at hoppe på pladen.

“Min runde veninde Marianne, som bor i Frankrig, ankom i foråret til min datters konfirmation 12 kg lettere og irriterende lækker,” fortæller hun. “Jeg måbede, for hun var bare blevet superstram over det hele. Kiloene var fløjet af hende, og så hun var oven i købet begyndt at løbetræne igen. Jeg for hen og googlede vidundermidlet.”

Hvad Søs Egelind læste på nettet, fik hende omgående til at tilbyde sig som forsøgskanin for Power Plates danske forhandler, MedicSport.

“For gu’ er jeg da forfængelig,” siger kvinden, der ynder at spænde ølvom om livet og give den som bodegaløven Carsten med hentehår og skægstubbe.

“Jeg er lige som alle andre kvinder, men det fede tøj bliver hurtigt for kort, når man måler 182 cm i højden. Og det bliver altså ikke mere klædeligt af også at sidde for stramt,” siger skuespilleren, som forresten ikke ser ud til at have behov for at slanke sig. Men hun, der væmmes ved såvel kondicykler som svedige fitness-centre, har også en mere seriøs grund til at trimme og styrke sin krop.

Succes, der kan måles og vejes

Godt nok er Søs Egelinds krop kun 39 år ifølge Body Age-testen, men et langt og opslidende sygdomsforløb med kemoterapi og anden skrap medicin har efterladt svækkede knogler og slap muskulatur. Så her sidder hun. Klar i træningstøjet, parat til sin anden stroppetur på “min forvoksede rystepudser”.

Træner Gitte Strandgaard fra LivingAge er mødt op på gården uden for Hillerød, hvor Søs Egelind bor med mand og to døtre. Hun skal guide sin elev igennem øvelserne, til de sidder fast. Øvelserne kræver grundig instruktion for at opnå det maksimale udbytte og undgå ledskader, forklarer hun.

“Efterhånden som Søs kommer i bedre form, sætter vi varigheden af de enkelte øvelser og vibrationshastigheden op,” siger Gitte Strandgaard. Hun er imponeret af Søs Egelinds gode grundform trods sygdom og manglende træning. Det kommer af den megen fysiske energi, hun bruger i sit sceniske arbejde og det aktive liv på gården, mener hun.

Inden Gitte Strandgaard slap Søs Egelind løs på maskinen, målte, vejede og gennemtestede hun hende. Træningsprogrammet skulle skrues sammen præcis efter de mål, som skuespilleren vil nå.
“Søs har et stort ønske om at komme til at løbe igen. Så udover at gå en tøjstørrelse ned og komme i form arbejder vi målrettet med at genoptræne benmuskulaturen og styrke knoglerne,” siger Gitte Strandgaard.

Et kvarter tre gange om ugen er nok

Træningen tager et kvarters tid per gang. “Det lyder som snyd, men det er faktisk hårdt at holde de forskellige positioner 30-60 sekunder,” puster en begejstret Søs Egelind fra sin maskine.

“Det er selvfølgelig resultaterne, der tæller, men jeg har en god mavefornemmelse. Et kvarter tre gange om ugen er til at overskue, og jeg glæder mig allerede til næste gang. Power plating kan sagtens gå hen og blive en god vane.

Jeg får pulsen op uden at blive udmattet, og så sover jeg som en gris om natten.” tilføjer hun glædestrålende.

Følg med i Søs Egelinds oplevelser med Power Plate på hendes blog http://medicsport.wordpress.com/ og læs meget mere om træningsmaskinen på http://www.medicsport.dk/
Fotograf, Thomas Kjeldsen.

Når Søs Egelind ikke står på scenen, dyrker hun økologiske grøntsager og sin passion for islandske heste på sin og gemalens 16 ha store gård uden for Hillerød. Når Søs Egelind ikke står på scenen, dyrker hun økologiske grøntsager og sin passion for islandske heste på sin og gemalens 16 ha store gård uden for Hillerød.

Fakta om Power Plate
Power Plate er en træningsmaskine med en plade, der vibrerer lodret og vandret med forskellige hastigheder og udsving, som får musklerne til at trække sig sammen 25-50 gange i sekundet. De over 200 øvelser foregår stående, siddende og liggende på pladen og træner ifølge producenten hurtigt og effektivt hele kroppen med finpudsning af enkeltområder.

Power Plate blev udviklet i 1999 af den olympiske træner Guus van der Meer og findes i dag i fitness-centre i 95 lande. Som certificeret medicinsk udstyr bruges Power Plate bl.a. til træning af professionelle sportsfolk og rehabilitering af tilskadekomne.

Power Plate forhandles i Danmark af MedicSport og koster fra kr. 13.625. Læs mere på http://www.medicsport.dk/

LivingAge på Kgs. Nytorv er Danmarks første certificerede Power Plate-center. Instrueret træning på Power Plate kan bestilles på http://www.livingage.dk/