kødløsMange af os spiser alt for meget kød og kunne godt trænge til at genopdage den kødløse dag, som var helt almindelig før i tiden.

Der mangler ikke gode grunde til at snuppe en kødløs dag om ugen. Der er masser, som gavner egen sundhed, miljøet og klimaet. Danskerne elsker kød – især mændene. Hver anden får over det halve kilo kød, som Miljø- og Fødevareministeriet anbefaler, at man maksimalt spiser om ugen*.

Naturli’ Food har fokus på mad uden kød i fire nye produkter. I køledisken kan man finde hakket, økologisk Veggie, som kan erstatte hakket oksekød i f.eks. spaghetti bolognese, chilli con carne, lasagne, wraps, pitabrød eller tacoskaller. Der er også økologisk falafel og to slags økologisk tofu – en med neutral smag og en krydret variant i tern.

”En dag uden kød skal være en god dag, hvor man glæder sig til at sætte sig til bordet. Mange har den holdning, at mad uden kød er som at række tungen ud af vinduet. Men vi går ikke på kompromis med god smag og de bedste råvarer,” siger Erling Beyer, adm. dir., Naturli’ Foods.

”Vi ser en klar tendens med hensyn til, at flere og flere er opmærksomme på, at det er godt at tage en kødløs dag ind imellem. Desuden har vi mange kunder, som efterspørger vegetariske varer, så de nye produkter fra Naturli’ rammer plet. Desuden er produkterne økologiske, og det er et stort plus, da mange kunder efterspørger økologi, og vi i Irma har en målsætning om at øge vores andel af økologiske varer,” siger Lise Trærup, som er varechef i Irma.

 

Nye produkter

  • Den økologiske Veggie er klar til at blive tilsat maden direkte fra pakken. Veggien ligner brunet, hakket oksekød og blandes umiddelbart i sammen med diverse grøntsager og krydderier på panden. Produktet er primært lavet af soyabønner, som har et lavt indhold af mættet fedt og er rige på proteiner. Der er 20 gram protein pr. 100 gram produkt.
  • Falafel – kendt som vegetarfrikadeller fra Mellemøsten – er primært lavet af kikærter, som har et højt indhold af proteiner, kostfibre og mineraler. Falafel er klar til at spise efter et par minutters opvarmning på panden. Falafel passer til et måltid i en tortillarulle med grønt eller i pasta- eller risretten.
  • To slags tofu, som er lavet på baggrund af soyabønner. En krydret udgave i tern, som er fin i en wokret eller en wrap, og en neutral tofu i blok, som kan udskæres, krydres og anvendes efter ønske i fx. salater eller varme retter.

 

”Vi mærker klart, at flere og flere gerne vil have sunde alternativer til de fødevarer, vi ofte spiser. Vi oplever en spirende bevidsthed om, at mange af os får for meget kød, og så retter produkterne sig også mod mennesker, som aldrig spiser kød. Derfor regner vi med, at der bliver taget godt imod de nye produkter,” siger Erling Beyer.

*500 gram tilberedt kød fra firbenede dyr.