At være på slankekur er en livsvarig og livsfarlig kamp for de fleste overvægtige, viser verdens største analyse af slankekure.

Slankekure er, set på langt sigt, ikke kun virkningsløse for langt de flest. De fleste tager nemlig de tabte kilo på igen. I værste fald er sådanne slankekure med op og nedture også livsfarlige.
Flere end to tredjedele af dem, der har været på slankekur, tager ikke kun de tabte kilo på igen.

Slankekuren øger tillige risikoen for hjerteanfald og sukkersyge. For nogles vedkommende bliver risikoen mere end fordoblet.

Konklusionen er foretaget af forskere fra universitet i Californien, der har analyseret flere end 30 undersøgelser af i alt tusindvis af mennesker på slankekure. Og deres overordnede konklusion – der netop er offenliggjort i tidskriftet “American Psychologist” – er slet og ret, at slankekure ikke virker.

Forskerne har analyseret alle de undersøgelser, de har kunnet finde, der har fulgt folk på slankekure i to-fem år.

Ved at studere disse undersøgelser af forskellige kure når de californiske forskere frem frem til, de fleste, der går på slankekur, ender med at veje mere end før de gik på kur.

Ingen bestemt kur
Der er ikke fokuseret på bestemte slankekure. Undersøgelsen omfatter mange af de senere års kendte kure som “low carb”, Atkins, kure baseret på glykemisk index og mange andre typer slankekure.

Forsker Dr. Traci Mann fra universitetet i Californien forklarer, at i løbet af fire-fem år efter kuren er afsluttet, vil op til to tredjedele af vægttaberne have taget alle de kilo på igen, som de har tabt.

“Fordelene ved at gå på slankekur er for ringe i forhold til ulemper og risici. Slankekure er ganske enkelt ikke en anbefalelsesværdig løsning på overvægt,” konkluderer Dr. Traci Mann.

Traci Mann forklarer, at det ikke er noget problem at tabe 5-10 pct. af ens vægt. Uanset kuren. Men nået så vidt begynder kiloene at kravle på igen.

Problemet er i virkeligheden værre
Forskerne går ud fra, at virkeligheden endog er værre, end undersøgelserne viser. De fleste lyver nemlig om deres vægt og bryder sig ikke om at indrømme, at de tager på igen efter en slankekur.

Forskerne bag undersøgelsen anbefaler at erstatte slankekure med afbalancerede spisevaner og motion og tilføjer, at motion kan være den afgørende faktor, der gør det muligt at holde vægten under kontrol. Undersøgelsen viser nemlig også, at det største vægttab findes blandt folk, der motionerer.

Kilde: dailymail.co.uk