shutterstock_59530873 kopiKunne det ikke bare være fedt med en slankekur der virker? 95 % af alle der går på slankekur falder fra undervejs. Det er en skam, men det skal laves om. Og du kan hurtigt gå fra fiasko til succes. Læs her mit bud på en guide til en slankekur der virker.

Slankekur der ikke virker

Der findes så mange slankekure der ikke virker, men hvorfor? Hvorfor virker en suppekur hvor man kun spiser suppe ikke? Man får jo i bogstaveligste forstand ingen næring så det burde vel være en af de mest effektive slankekure? Eller brændældekur, gulerøddekur, grøntsagskur osv. Der er forsøgt så mange slankekure der ikke virker.

Grunden til de ikke virker er egentlig simpel. Slankekurene er slet ikke gennemtænkte. Ingen kan holde til kun at spise løg i en måned. Og hvem har lyst til det? Først bliver man måske bidt af at man kan tabe 10 kg på 1 måned og man springer på en slankekur der ikke virker. Lad os slå noget fast: så godt som du er vant til at leve den dag i dag, og med de mange muligheder du har, er det umuligt at leve af løg én måned. Derfor skal du ikke prøve! Løgkur er en slankekur der ikke virker!

Slankekure er simpelthen for ekstreme og urealistiske. Det nytter ikke andet end du bliver demotiveret, springer fra og spiser en is på vejen hjem fra dit løgindkøb. Derefter er du deprimeret så du tænker du skal prøve noget der virkelig virker. Noget hvor du kan mister endnu flere kilo. Du beslutter dig for at gøre det samme, bare kun spise halvt så mange løg. Hvad er konsekvensen? Du spiser 2 is på vej hjem fra dit løgindkøb. Du ender i en ond spiral af slankekure der ikke virker

Slankekur der virker

Du har formentlig hørt det er par gange tidligere. Din slankekur skal være en livsstilsændring. En slankekur der virker er en slankekur der bygger på livsstilsændringer. Det er nemt nok at sige for mig, men hvordan skal du så helt konkret gøre for at følge denne slankekur der virker? Jo, du skal følge de 8 kostråd. Derudover skal du følge Fitnews.dks 4 kostråd. Du skal altså følge 12 kostråd i alt. Så stiller jeg ikke nogle krav til at du kun må spise løg, du må faktisk spise næsten alt.

De 8 kostråd

De 8 kostråd bygger på at man skal have en sund og alsidig kost. Det er en rigtig god ide mindst at følge de 8 kostråd i hverdagen. De gør at du kommer til at få en sund og ikke mindst varieret kost.

 1. Spis 6 styk frugt og grønt om dagen
 2. Spis fisk flere gange om ugen
 3. Spis ris, kartofler eller pasta hver dag
 4. Spar på sukkeret
 5. Spar på fedtet
 6. Spis varieret og bevar normalvægten
 7. Sluk tørsten i vand
 8. Vær mindst 30 minutter fysisk aktiv om dagen

Følger du disse 8 kostråd kan du komme langt. Der er rigtig mange danskere der kun opfylder 2-3 af disse kostråd. Men vi kan gøre det endnu bedre. De 8 kostråds formål er nemlig ikke at du skal tabe dig, altså de har ikke så meget med en slankekur at gøre. Det har mine 4 råd derimod. De er 4 råd til en slankekur der virker

4 fif til slankekur der virker

Følger du disse 4 kostråd til en slankekur der virker er du ikke nødvendigvis garanteret vægttab, men det hjælper dig meget på vej. Brug dem. Skriv alle 12 kostråd ned på et papir i forskellig skriftstørrelser. Print papiret ud og sæt det op på din dør, dit køleskab og andre steder. Så bliver du hele tiden mindet om det (det var lige et bonusfif herfra som undertegnede selv bruger)

 1. Spis dit sidste måltid senest 18.30. Du når nok at blive sulten før du går i seng, men vil du tabe dig, må du erkende at det ikke bliver super nemt. Du vil være sulten på nogle tidspunker, og det bedste tidspunkt er faktisk før sengetid, altså om aftenen. Spiser du mere, får du unødvendig energi som din krop ikke skal bruge. Energi der vil blive lagret som fedt.
 2. Drik en halv liter vand en halv time før hvert eneste måltid. Hver gang du kan mærke du er bare lidt sulten, så drik en halv liter vand. Gør det gerne på en gang, og lav en konkurrence ud af det. Det gør at din mavesæk bliver lidt fyldt før du spiser.
 3. Spis dine store måltider om morgenen og lige efter din fysiske aktivitet. Det er meget vigtigt. De er netop på disse tidspunkter din krop har mest brug for energi. Måske er du ikke sulten efter løbeturen, men det er meget vigtigt at du får noget at spise umiddelbart efter træning. Ellers nedbryder du kroppen, og du bliver sløv.
 4. Lad ikke slik, sodavand, chips, kager osv. være en mulighed. Det dummeste du kan gøre når du skal leve sundt er at tænke på alle de varer du ikke må spise. I stedet for bør du tænke på alle de gode, sprøde og lækre fødevarer du kan spise. Kig ikke en gang på slikhylderne. Gør som om de ikke var der. Kan du det, har du gjort dig selv en rigtig stor tjeneste.

Det var 4 fif til slankekur der virker. Skal du vælge mellem de 8 kostråd og mine 4 fif til slankekur der virker og målet at et vægttab, skal du tage de sidste 4. Men det er også rigtig godt at følge de 8 kostråd!

Nu har du altså endnu et værktøj til at starte en slankekur der virker. Jeg garanterer ikke at disse 12 kostråd skal du dig ned på din drømmevægt, men jeg kan garantere dig at det har virket for rigtig mange før. Jeg kan også garantere dig, at det har virket for flere at følge disse 12 kostråd mod en slankekur der virker end for de der har fulgt en løgkur eller lignende ekstremer.

Held og lykke med dit projekt. Og husk på at du skal tænke langsigtet. I starten taber du måske en del vægt, men lad dig ikke snyde. Tænk over en længere periode, så vil du helt sikkert finde din helt egen slankekur der virker.

NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.