shutterstock_115541830 kopiØnsker du at opnå et vægttab, bør du skifte kaffen ud med grøn te. Du er måske typen der ikke kan klare dig uden din morgenkaffe? Måske skulle du overveje at skifte kaffen ud med grøn te. Flere studier viser mange sundhedsfordele ved grøn te – og det viser sig at det også kan øge dit vægttab. Dette selvfølgelig i kombination med en diæt i energiunderskud.

Studie om grøn te og vægttab

I et nyere studie fra afdelingen for humanbiologi i Holland, testede man ingredienserne i grøn te. Det viste sig at grøn te var med til at øge et vægttab i kombination med diæt. Samtidig var grøn te efterfølgende med til at vedligeholde den nye vægt.

Fra studierne blev det konstateret at katekiner (virker som antioxidanter) og koffein sammen dannede en synergi. Det vil altså sige, at katekiner forstærkede virkningen af koffein og omvendt. Det betyder endnu større varmeproduktion hvilket medfører højere forbrænding, større fedtforbrænding (graden af fedt forbrændt i forhold til andre næringskilder) og sidst men ikke mindst, har større varmeproduktion også den effekt at det mindsker tabet af muskelmasse under diæt.

Muskeltab ved vægttab

De fleste mennesker der har forsøgt sig med et vægttab gennem diæt er opmærksomme på at muskeltab er en meget uheldig ting. I nyere tider har mange diæter reklameret sig med, at man undgår muskeltab. Det er meget vigtigt når man går målrettet efter et vægttab at man kan kontrollere sit vægttab således at man ikke mister muskelmasse. Din muskelmasse er meget kostbart, og en større muskelmasse vil øge dit energiforbrug.

Grøn te og vægttab

Noget som studiet ikke kom ind på, men som er interessant i samme kontekst er det at grøn te også hjælper fedttab på andre måder. Det varme væske mindsker din appetit. Det betyder at du nemmere kan klare en dag i energiunderskud. Derudover holder du dig hydreret. Det kan du selvfølgelig også klare ved at drikke meget vand. Det er dog en faktor der ikke skal undervurderes. Når vi snakker vægttab, diæter og kroppens reaktioner, kan selv små dehydreringer forårsage mindskede vægttab.

Jeg synes at du skal overveje at skifte kaffen ud med grøn te. Kaffe hjælper på vægttab, men grøn te er bedre. Den synergi der kommer fra kombinationen af katekiner og koffein er helt essentiel som et middel til vægttab.

Referencer: Westerterp-Plantenga, MS. (2010). Green tea catechins, caffeine, and body-weight regulation.

Du kan også se vores fire motivationstips til vægttab her.

NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.