løbesexSex er sjovt, og de fleste ville nok ikke have noget imod at bytte deres 30 minutters løbetur ud med 30 minutters dejlig sex. Men spørgsmålet er, er udskejelserne i kanen sundhedsfremmende?

 
Det har et nyt forskningsstudie netop undersøgt.
I studiet undersøgte man puls, blodtryk, samt oplevet anstrengelse hos 32 mænd og kvinder, der havde samleje. Alle deltagere blev udstyret med pulsure, som optog pulsværdierne hvert femte sekund, samt blodtryksmålere i håndleddet.

Resultaterne viste, at sex kan matche løbebåndet – men hastigheden er ikke høj, især ikke for kvinder. Ingen tvivl om at sex får pulsen til at stige, men desværre – hvis du ønsker at komme i super form, skal du nok vælge løbebåndet – og sætte dobbelt tempo og intensitet i forhold til den, du har i sengen.

Når en mand dyrker sex i 30 minutter, får han samme blodtryk og puls, som han får, når han går 4 km/t med en 12% hældning på et løbebånd.

Når en kvinde dyrker sex i 30 minutter, får hun samme blodtryk og puls, som hun får, når hun går 2,7 km/t med en 10% hældning på et løbebånd.