mavetræningDu kender det sikkert – uanset hvor mange maveøvelser du laver, så føler du ikke, at du kan træne maven flad – bogstaveligt talt.

Det er som om, du aldrig bliver ordentligt træt i mavemusklerne, når du træner. Og det kan ses på det færdige resultat. Det skyldes efter al sandsynlighed, at du lige som rigtig mange andre sætter kvantitet over kvalitet.

200 halvhjertet crunches giver ikke nær så godt som 20 perfekte. De går nemlig direkte i kernen af dine mavemuskler. Men for at føle det perfekte crunch, er det vigtigt at have teknikken på plads. Du må ikke jappe igennem øvelserne, men give dig god tid til at komme op i slutpositionen og tilbage mod gulvet igen. Brug mellem 2 og 4 tællinger til at komme op og det samme på at komme ned.

Sørg også for, at det virkelig er maven og ikke skuldre eller nakke, som løfter. Det kan du blandt andet sikre ved at lave maveøvelser på en af de store træningsbolde i stedet for at lave dem på gulvet. Jo længere tilbage du ligger på bolden, jo mere skal maven arbejde for at trække dig op i siddende stilling igen.

HUSK! mavetræning alene gør det ikke. Kosten og resten af kroppen skal også med, hvis du vil se resultater.