RandyDenne træningsform, der har bredt sig med voldsom hast herhjemme såvel som i udlandet, har en lidt speciel oprindelse. For det oprindelig formål bag udvikling og udformning var ikke tiltænkt, som den træningsform, der nu har udviklet sig til at blive kendt verden over og som i høj grad anvendes både på motionsplan og blandt eliteidrætsudøvere.

 

Hvor stammer træningsformen fra?

Idéen blev udtænkt af en mand ved navn Randy Hetrick, som under sin militærtjeneste hos The U.S.Navy SEALs, blev inspireret til at udvikle en træningsform som kunne udøves under de trange vilkår, som denne elite enhed befandt sig under, når de var udsendt på missioner. Han gjorde dermed op med problemstillingen; hvordan kan man bibeholde en fysisk god form, på meget lidt plads og med et minimum af udstyr og redskaber.

Randy Hetrick havde som alle andre indenfor The U.S. Navy SEALs lært at sy under sin uddannelsen, med det formål at de skal kunne reparere deres udstyr, hvis der opstår et behov for dette. Denne tillærte færdighed indenfor syning, dannede dermed grundstenene for, at han begyndte at eksperimentere med et gammelt jiu-jiusu bælte og noget overskydende materiale fra faldskærme. Hvilket igen resulterede i, at han efter en række forskellige forsøg og prototyper fandt ud af, at udvikle et materiale som i dag danner grundlag for TRX suspension træning. Han opdagede også undervejs den alsidighed som redskab havde, hvilket gjorde at han kunne udføre en lang række øvelser såsom pull-ups, flyers, triceps extension og mange andre.

 

TRX – glimrende og alsidig træningsform

TRX Suspension Trainer, som er navnet på det redskab man anvender indenfor TRX suspension træning, betegnes for at være et træningssystem, hvor man ved at udnytte tyngdekraften og ens egen kropsvægt, kan udføre uendelig mange øvelser. Der findes over 100 udviklede øvelser, som man kan benytte sig, men det er i grunden dig selv, som ene og alene, har kontrollen over, hvor meget eller hvor lidt du ønsker, at udfordre dig selv på hver øvelse – dette træningsredskab har nemlig den egenskab, at man selv kan tilføje eller mindske modstanden i den enkelte øvelse, ved at justere ens kropsposition – du vælger dermed selv intensiteten af din træning og kan gradvis øge alt efter dit fysiske niveau.

Og idag er såvel mange fagfolk, og ikke mindst udøvere af denne træningsform, enige om, at TRX Suspension Træning er en glimrende og alsidig træningsform. Historien bag produktets udvikling er også sjov fordi, den i modsætning til mange andre “producent udviklede” koncepter ikke er udviklet for, at skabe et fremadrettet behov, men mere som en løsning på et akut og aktuelt problem. Og man kan med rette sige, at  Randy Hetrick oprindelige eksperiment har ført til en helt ny træningsmetode, som i dag er blevet testet og anerkendt af sportsverdenen, som et alsidigt og komplette træningsredskab.

 

Fakta om TRX.

TRX Suspension Træning er for dig, som ønsker at træne funktionelle bevægelser, udelukkende med din egen kropsvægt som modstand. Med denne træningsform opbygger du styrke, smidighed, balance, mobilitet.

Det er et brugervenligt redskab, som er let at opsætte og dermed hurtigt kan pakkes sammen igen, og kan anvendes hvor end du befinder dig.

Du kan se mere på: http://www.youtube.com/watch?v=pIvLT1kf3aY

 

Af Nanna Aagaard Larsen