Det er slet ikke så kompliceret at få store overarme som mange tror. Det kræver selvfølgelig selvdisciplin, træning, vilje og ikke mindst god kost, men har du styr på de 4 ting, kan du komme rigtig langt og hurtigt få store overarme.

Muskler i overarmen

Vil du have store overarme, skal du have styr på musklerne i overarmene. Overarmene består af 3 muskelgrupper, der alle sammen skal være veludviklede for, at du kan få store overarme.

Skulderen er den største muskel i overarmene, og det er derfor meget vigtigt, at du husker at træne skulderen, hvis du vil have store overarme. Har du store skuldre, vil du samtidig komme til at se bredere ud.

Biceps er en muskel som rigtig mange træner meget. Det er på mange måder lidt synd, da biceps ikke har den store funktion i kroppen.

Sidst er der triceps, der sidder på bagsiden af overarmen. Du skal træne triceps lige så meget, som du træner biceps. Vil du have store overarme, skal du huske at holde symmetrien i kroppen.

Træn ryg og bryst for at få store overarme

Det kan lyde sjovt, men vil du have store overarme, kan det faktisk være en rigtig god ide at træne ryg og bryst. Det skyldes, at når du træner ryg og bryst, involverer du også biceps, triceps og skulder i din træning, og du får på den måde store overarme.

Kør split-programmer, hvis du vil have store overarme

Det diskuteres meget, om det er bedst at køre fullbody-træningsprogrammer eller split-træningsprogrammer. Når det kommer til det at få store overarme, kan der ikke herske tvivl. Vil du have store overarme, skal du køre split-program.

Grunden, til at du skal køre split-program, er, at du derved kan lægge større fokus på at få store overarme. Hvis du eksempelvis træner skulder på dag 1, biceps og triceps på dag 2, ben dag 3, bryst dag 4 og ryg dag 5, så rammer du altså armene 2 gange på 5 dage.

Store overarme giver indtryk

Noget af det første man lægger mærke til på en mand, er hans overarme. I hvert fald hvis han har tøj på. Det er nemt at se om en mand har store eller små overarme, og man bliver derfor automatisk bedømt på sine overarme. Har du store overarme, vil folk også vurdere at resten af din krop er veltrænet.

Budskabet herfra skal derfor lyde, at det er en god ide at få trænet arme. Store overarme giver indtryk og kan samtidig hjælpe til din styrke i resten af kroppen.

NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.