Der findes et hav af rygøvelser til lænd, men hvilke øvelser til lænd er egentlig bedst, hvor mange rygøvelser skal man lave, hvor ofte osv. Der er mange spørgsmål når det kommer til rygøvelser. I denne artikel vil du kunne læse om et par rigtig gode rygøvelser til lænd der ikke kræver at du har noget udstyr overhovedet. Det vil med andre ord sige, at du ikke behøver at have adgang til et fitnesscenter

Rygøvelser til lænd i fitnesscenter

I et fitnesscenter er der mange muligheder for træning af lænd, og det er ikke noget jeg vil gå i dybden med i denne artikel. Denne artikel kommer primært ind på rygøvelser til lænd der kan laves uden nogen form for udstyr.

Lænden og dens muskulatur

Lænden er den laveste del af ryggen, og har en vigtig opgave i vores liv. Den latinske betegnelse for lænden er musculus erector spinae. Lænden bruges i dagligdagen til at vi holder os oprejste. Denne funktion har den sammen med mavemuskulaturen. Mavemusklerne og lænden har den modsatte virkning. Man kalder dem for agonist og antagonister. Det betyder at arbejder mavemusklerne, vil lændemusklerne være afslappede. Det er dog ikke altid tilfældet, og det skal vi se på lige om lidt

Rygøvelser til lænd

Jeg vil præsentere dig for 2 gode rygøvelser til lænden. Det er 2 øvelser du kan lave derhjemme. Det anbefales at du træner din lænd 3 gange om ugen sammen med maven. Man skal huske altid at træne lænden og maven lige meget. Træner du kun lænden, vil du ikke få en naturlig kropsholdning.

Planken til lænd og mave

Den første rygøvelse er faktisk en øvelse der både rammer lænden og maven. Det er en rigtig god øvelser der altid kan laves. Øvelsen hedder plank, og du kan se et klip af hvordan man lave planken:

Superman

En anden rigtig god rygøvelse til lænden er superman. Superman er en rygøvelse der rammer lænden med kraftigt, altså en rigtig god øvelse. Du kan her se et klip af hvordan man udfører superman. I stedet for at køre superman med højre ben, venstre arm, altså diagonalt, kan du løfte begge ben og begge arme samtidig. Det er et spørgsmål om variation.

Disse øvelser kan benyttes som en del af styrketræning hjemme.

“NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.”