WGrækerne var de første, der opdagede den livsgivende effekt af at pleje sig selv med varme og kolde bade, og romerne var hurtige til at overtage tradition. Og nu har fortiden inhentet os for alvor. I den travle og stressede hverdag, de fleste befinder sig i, er det igen blevet legalt at tage et pusterum fra den hektiske hverdag og sætte den personlige forkælelse øverst på programmet. En sand Spa- og Wellness bølge er skyllet ind over Europa de seneste år, og nu har Danmark langt om længe også fået et Wellness center. Ikke alene er det helt på højde med vores nabolandes, men det overstråler på mange måder det, man hidtil kun har kunne opleve uden for landets grænser.

En beliggenhed i nogle af Danmarks mest naturskønne omgivelser gør, at et besøg på Rønbjerg Feriecenter er en oplevelse udover det sædvanlige. Men feriecentrets massive satsning på wellness har medført, at man nu også finder Danmarks suverænt fedeste pusterum for krop og sjæl ved Limfjordens bredder. I begyndelsen af juni slog Rønbjerg Feriecenter nemlig dørene op for en helt ny verden af velvære. En smuk og lukseriøs wellness afdeling, der tilbyder muligheden for et velfortjent pusterum fra hverdagens stress og jag.

Rønbjerg Wellness er opført i et eksklusivt design og med den smukkeste udsigt over Limfjorden, finder du 1200 m2, som byder på aromabade, velværerum, indendørs- og udendørs spabade, massage, sauna, dampbad, spinning, fitness og ikke mindst mulighed for at prøve mange forskellige kosmetiske behandlinger.

Workout & Fitness besøgte Rønbjerg Wellness i begyndelsen af juni, og allerede da døren til spa-afdelingen lukkede sig bag os, befandt vi os i en tilstand af rendyrket eskapisme. Her finder man optimale muligheder for at lukke den hektiske hverdag ude, for i nogle timer at træde ind i en smuk verden, der er indbegrebet af afslapning og forkælelse. Altsammen indhyllet i en atmosfære tyk af velvære og behag.

Hele konceptet bag Rønbjerg Wellness handler om at gribe nuet og unde sig et par timer med fokus på sig selv. Og fra det øjeblik man træder indenfor døren, er man i trygge hænder. Et venligt og kompetent personale tager imod og præsenterer en imponerende vifte af muligheder for at nyde sig selv og øjeblikket.

I smukke afslapningsrum er der rig mulighed for blot at hænge ud og slappe af. Den imponerende udsigt over Limfjorden er balsam for sjælen, og med adgang til et righoldigt udbud af frugt og saft, fristes man hurtigt til at kaste sig tilbage i en af de smagfulde hvide læderchaiselonger og lade sig overmande af følelsen af at tilhøre den romerske elite. I dette smukke rum fornemmer man, hvordan dagligdagens stress bliver afløst af en ny fornemmelse af ro og tilfredshed. Siddende iført badekåbe og tøfler, indpakket i en blød og behagelig collage af afstressende musik, vidunderlige dufte og blafrende stearinlys i et fantastisk smukt interiør og med en fabelagtig udsigt, føler man sig hensat til en stemning, der kunne gøre en romersk kejser misundelig. Og så er behandlingerne ikke en gang startet endnu.

Et kort blik på det omfattende “menukort” afslører, at her kan du virkelig blive forkælet fra top til tå. Udbudet spænder vidt, fra ansigtsbehandlinger af varierende karakter til makeup og hårfjerning. Du kan få plejet dine hænder og fødder, få traditionel massage eller vælge imellem flere forskellige typer kropsbehandlinger og -indpakninger. Der er adgang til forskellige kurbade, og selv mændene er der lavet et specielt afspænding og afslapningstilbud til.

En dag i forkælelsens tegn behøver ikke at være en bekostelig affære. På Rønbjerg Wellness betaler du kun for de ydelser, du har behov for. Et adgangskort til Wellness afdelingen koster kun kr. 125, hvis du bor på feriecentret, og kr. 175, hvis du er udefra kommende gæst. Inkluderet i denne pris er benyttelse af inden- og udendørs spabade, koldtvandskar, sauna, dampbad, buffet med forfriskninger, badekåbe, tøfler og håndklæde. Ønsker du yderligere behandlinger bestilles og betales disse individuelt, men også her er der en betragtelig rabat, hvis man bor på feriecentret.

Efter at have ligget henslængt i flere timer i de smukke omgivelser, var det nemt at konstatere, at Rønbjerg Wellness i høj grad har indfriet målsætningen for deres nye koncept. Man forlader stedet nærmest som født på ny. Afslappet veloplagt og med en altoverskyggende tanke i baghovedet: Hvornår har jeg tid til at forkæle mig selv igen.