Når man styrketræner og ønsker at være større, så kan det ofte være protein der er den manglende ingrediens. Protein er det der bygger større muskler. Muskler består af protein og opbygges af protein. Derfor skal der også godt med protein til hvis du ønsker at træne hårdere og blive større og stærkere.

Mange får dog langt mindre protein end de tror. Desuden er der noget der hedder essentielle aminosyre. Protein består af aminosyre og der findes en del af dem. Kroppen kan selv danne de fleste nødvendige aminosyre. Dog er der nogen den ikke selv kan danne, og derfor skal have ind udefra. Disse kaldes de essentielle aminosyre. Ikke alle proteinkilder har disse, og nogle andre kilder har ikke så meget af dem. Kød, fisk og mejeri produkter har de højeste mængder af essentielle aminosyre.

Hvis du føler dig flad for energi og at du ikke har så mange kræfter når det gælder, så kan manglende protein være nøglen. Alene det at indtage mere protein kan have en positiv effekt på din muskelmasse og stofskifte. Derfor kan det være en fordel at indtage mere protein eller evt. et protein tilskud.

Protein tilskud kommer i flere former. De grundlæggende er proteinpulver og maderstatnings pulver (som også indeholder protein pulver). Protein pulver kan blandes op i al slags væske og er nemt at indtage. Der findes dog mange varianter, og de mange smager ækelt og er svære at blande op. Så køb med omtanke.

Du kan dog også gå den naturlige vej, og spise flere protein holddige fødevarer. Nødder har masser af protein og sunde fedtstoffer. Sørg dog for at de er ubehandlede. Desuden kan nødder nemt medbringes rundt omkring. Mælk og æg er en anden nem måde at få lidt ekstra protein på. Desuden er bønner meget rige på protein.

Hvordan du vælger at øge det protein forbrug er op til dig. Jeg foretrækker personligt en blanding. Hav dog så stort et fokus på naturlig protein som muligt, da dette både smager bedre, er mere hyggeligt og har mange andre næringsstoffer der er gode for dig.

“NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.”