kvinder der surferEn britisk undersøgelse viser, at en privat digitalpause i løbet af arbejdsdagen kan være med til at reducere stress, styrke hjernekapaciteten og forøge produktiviteten hos kvinder. Testpersoner, der besøgte ikke arbejdsrelaterede hjemmesider mv., opnåede store intellektuelle resultater med få mentale kræfter.

 

Resultaterne viser, at en kort personlig internet-afstikker, eksempelvis hvis man deler fotos med venner og familie på en fotosite eller bruger tid på ens private favorithjemmesider, er med til at nedbringe stressniveauet hos de kvindelige forsøgspersoner:

 

”Vi var overraskede over at selv en kort pause på ti minutter til digital adspredelse kan nedbringe stressniveauet hos vores kvindelige testpersoner og gøre dem i stand til at opnå de samme intellektuelle resultater med langt færre mentale kræfter. Det vil sige, at de ansattes private digitale færden i arbejdstiden forbedrer deres mentale ydelse og øger det psykiske velbehag,” siger David Lewis, leder af neurovidenskabelig afdeling hos Mind Lab International i England, som undersøgte tyve kvinder fra England, Frankrig, Tyskland, Rusland, Polen, Svejts og Italien. Forsøgspersonerne fik sensorer sat på hovedet, som målte ændringer i hjerneaktiviteten. Samtidig blev både hjerterytmen og hudens elektriske ledeevne målt. Sidstnævnte giver en grundig indikation af ændringer i stressniveauet.

 

”Vores undersøgelser viser, at det er godt at have rum til sig selv. At bruge tid i cyberspace kan derfor i mange tilfælde være et godt praktisk alternativ til det fysiske rum. Når man bare bruger ti minutter om dagen på sig selv i arbejdstiden, kan det gøre en markant forskel på ens velvære,” siger David Lewis

 

Forskerne fandt også ud af, at privat surfen kan nedsætte hjertefrekvensen og få hjernen til at arbejde med mindre energi og større effektivitet.