granatæbleLeder du efter en sund sommersnack som alternativ til københavnerstangen eller en kold cola? Så anbefaler vi en frisk lille cocktail af blåbær og granatæble.

Ifølge flere undersøgelser blandt andet i The Journal of Agriculture and Food Chemistry, er blåbær og granatæbler to af de mest virksomme frugter, du kan guffe i dig, hvis du vil være både sund og sød. Begge er pakket med antioxydanter. Sammenlignet med 40 andre frugter og grønsager rangerer blåbær og granatæbler i toppen af antioxydantlisten ifølge en undersøgelse foretaget af USDA Human Nutrition Center.

Det høje koncentrat af antioxydanter beskytter kroppen mod de frie radikaler, som kan skade kroppens celler, medføre sygdomme og fremskynde alderstegn. Det gode ved granatæbler og blåbær er, at de i modsætning til andre gavnlige frugter som eks. grapefrugt, smager sødt og derfor nemt at erstatte mindre sunde mellemmåltider med en håndfuld saftige blåbær eller et glas granatæblejuice, når den søde tand melder sig i sommervarmen.