Parkinson syge, som gør, at den syge person ikke kan kontrollere sine bevægelser, kan ifølge et pilotprojekt i Parkinson Center of the Oregon Health and Science University i Portland være med til at reducere symptomer og forbedre balancen hos Parkinson patienter.

Symptomer på Parkinson er rysten, langsomme bevægelser, stivhed og dårlig balance. Tidligere studier har vist, at motion og kontrollerede bevægelser kan være med til at lette symptomerne hos Parkinson patienter.

Sådanne kontrollerede bevægelser findes bl.a. i pilates, hvor kroppen i visse øvelser kun bevæger sig ganske få centimeter.

Det har dog vist sig at gøre en kæmpe forskel for de patienter, der deltog i pilotprojektet. Deltagerne fik undervisning i pilates 2 gange om ugen, og patienterne oplevede især en forbedring i forhold til mindre stive led.

Deltagerne oplevede også langt større selvtillid, idet de rent faktisk var i stand til at udføre øvelserne. Og flere af deltagerne dyrker nu selvstændigt pilates uden for centrets beskyttende vægge.