Så du ønsker at blive en personligt træner? Et godt valg, hvis jeg selv skal sige det. Personlig træner uddannelsen er noget der kan ændre dit liv. Ikke nok med at det er et spændende job eller bijob med gode muligheder for at tjene penge, så komme du også til at udvikle dig selv personligt og fysisk. Plus motion er gratis inkluderet i arbejdet.

Der findes flere måder at blive personlig træner på. Man kan tage en uddannelse fra universitet og starte sit eget. Man kan tage på højskole og/eller tage de månedskurser der findes omkring i de forskellige lande, Danmark inkluderet.

Jeg vil ikke komme ind på alle de kurser der er. Jeg vil hellere komme ind på hvilken ting du skal overveje før du vælger at blive personlig træner, og hvilke ting du skal tage højde for imens du bliver det.

Jeg er af den personlige holdning, at du selv skal kunne det du vil lære folk. Du skal også vide det virker. Der findes personlige trænere, som “kun” har taget deres kursus og så er det, det. Deres horisont svarer til den smule de har lært der og læst på nettet. Sandheden er, at en god personlig træner bliver ved med at udvikle sig. Det er ikke nok med ét kursus, men man skal blive ved med at tage kurser. At lære fra alle de mennesker der underviser i det, gør at du lettere kan takle hvad end dine kunder måtte komme med.

Yderligere vil jeg også mene, at man selv skal have opnået et vist resultat. Sælger du et produkt til kunderne der hedder “Jeg kan gøre dig slank”, skal du selv være slank og kunne huske og fortælle videre hvordan du gjorde det. Du skal også kunne sætte dig ind i kundens sted, da de sjældent sidder i den samme situation som du gjorde eller gør. Husk, du er et  forbillede for dine kunder. Du skal med andre ord, efter min mening, opnå gode resultater (også de resultater du vil sælge) før du starter din forretning op.

Inden jeg får skræmt dig helt fra vid og sans, så er det altsammen noget du kan arbejde på imens du uddanner dig. Nogle gange lære man også bedst ved at undervise andre, så du behøver ikke være perfekt før du går i gang. Men jeg vil stadig mene at det ovenfor er en vigtig ting at tage hensyn til.

Desuden skal du sikre dig din økonomi kan holde til det. Mange korte kurser ligger i 10.000-20.000kr området. Og som sagt vil jeg mene at ét kursus langt fra er nok. Dette er dog op til dig og hvad du mener du kan byde dine kunder.

Erfaringer fra nyuddannede personlige trænere er meget velkommende.

“NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.”