peberfrugtDu kan få dem i alle farver: Gul, grøn, rød og orange, og farverne er ikke kun en fryd for øjet. De er også en sand gevinst for dit helbred. Hvilken anden grøntsag udbyder så stor variation i farve, smag og udseende end peberfrugten?

Dæk dine behov
Alle ved, at appelsiner er en god kilde til vitamin C. Men vidste du, at 2 dl. røde peberfrugter giver dig 291% af dit daglige behov for vitamin C? 2 dl. giver dig ligeledes 105% af dit daglige behov for vitamin A og 12% af dit behov for vitamin B6!

Grøn, rød eller gul – Hvad er hvad?
Peberfrugter er medlemmer af natskyggefamilien lige som kartofler og tomater. Lige som chilifrugter stammer peberfrugter fra Syd Amerika, hvor frøene siges at stamme fra 5000 f. kr. De forskellige farver stammer alle fra den samme plante, men forskellen ligger i deres grad af modenhed.

Grønne peberfrugter
Grønne peberfrugter bliver høstet, inden de er helt modne, hvilket er en af årsagerne til, de er billigere end de andre varianter. Grønne peberfrugter ville blive gule og senere røde, hvis de fik lov til at modne helt. De har en let bitter smag og vil aldrig blive lige så søde som de røde, orange og gule.

Orange og gule peberfrugter
Er mere modne end de grønne, og de har derfor en sødere smag.

Røde peberfrugter
Disse er de mest modne peberfrugter. De indeholder 11 gange mere beta caroten end de grønne og 1 gang mere vitamin C.