Vi har travlt med at kritisere de unge for at sidde og spilde tiden med elektroniske spil, men måske burde vi selv kaste os ud i at prøve spillene fremfor at håne dem. I bedste fald, mener forskerne, kan det være med til at styrke vores hukommelse og logiske tankegang, samt evnen til at ”multi-taske” (håndtere flere handlinger i samme ombæring).

Alderdom sættes typisk i forbindelse med det ydre: Grå hår, rynker og en slap og holdningsløs krop får en person til at virke gammel. Ikke overraskende er der godt gang i salget af anti-rynkecreme, hårfarvningsmidler og løbesko. Vi kæmper bravt for at bevare et så ungdommeligt udseende som overhovedet muligt. Men pas på ikke at glemme en anden mindst lige så vigtig faktor: Åndsevnerne.

En person, der svarer kvikt, husker godt, har sikker stemmeføring og i det hele taget virker til at have en super velfungerende ”første etage” vil – alt andet lige – virke ungdommelig. Kort og godt: Du virker yngre, når du er klar i hovedet

Da 40 ældre mennesker i alderen 60-70 blev observeret af en gruppe forskere, så man tydeligt, at de personer, som lærte at spille et strategi-krævende elektronisk spil, klarede sig bedre i tests af deres åndsevner. De mænd og kvinder, som øvede sig i spillet i omtrent en måned, udviste tydelige tegn på forbedring, når de blev målt på evnen til at huske, til at tænke logisk og til at multi-taske. Resultaterne af denne forskning er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Psychology and Aging.

Kilde: www.reutershealth.com,