Umiddelbart skulle man tro, at de kropsdele, der var mest udsat for skader under vægttræning, ville være rotator cuff i skulderen eller korsryggen. Men ifølge en undersøgelse offentliggjort i Georgia Tech Sports Medicine and Performance Newsletter viser, at ansatte på skadestuer i USA peger på, at det er fingre og hænder, der er mest udsatte, når det kommer til skader, som er alvorlige nok til at besøge skadestuen. Ud af de skader, der blev indberettet under den periode som undersøgelsen dækkede, var 14% skader på fingre og hænder, 13% skader på underkrop og 10% på henholdsvis overkrop, skuldre og tæer. Undersøgelsen

dækker naturligvis kun skader, som er opstået akut og ikke skader, der opstået som følger af lang tids påvirkning. Hvad kan man så lære af det?

Udover altid at benytte korrekt form, når man udfører øvelserne, er det nok også en god idé at udvise en vis form for forsigtighed, når man af- og påmonterer vægtskiver på maskiner og stænger. Eller når man sætter håndvægte tilbage i stativet efter brug. Og træner man hjemme, bør man nok være ekstra forsigtig med hvor, man opbevarer sine skiver og stænger, hvis man har mindreårige børn.