P+ªreI år kan vi forvente en rigtig god pæresæson. Vejrguderne har været med os, så vi kan se frem til et efterår med solmodne, søde pærer. Den herlige frugt er velegnet til at erobre både salatskålen og desserttallerkenen, hvor dens sødme og sprødhed er et sikkert hit.

Pæresæsonen er skudt i gang, og vi kan se frem til en sæson med pærer i verdensklasse. De varme og solrige uger i juli har givet pærerne en rigtig lækker sødme og smuk, grøn farve.

”Vi forventer en rigtig god pæresæson i år. Pærerne ser både flotte ud, der er mange af dem, og de smager fantastisk. Jeg tror ikke, vi får dem bedre”, siger frugtavler Carsten Stig Petersen.

 

Pæren over dem alle

Clara Friis-pæren er den første sort, som kommer i butikkerne. Den er meget sprød og saftig, når den er moden, men mange foretrækker at spise den, mens den stadig er en smule hård og umoden. Uanset hvad er smagen fremragende!

”Den smukke, grønne Clara Friis-pære med de bølgede former er ikke til at stå for. Dens lange holdbarhed gør den samtidig unik blandt pærer, der traditionelt skal spises hurtigt for at undgå, at de bliver bløde. Det er nok også derfor, at 60-70% af pæretræerne i plantagerne er Clara Friis”, fortæller Carsten Stig Petersen.

Få en lækker opskrift på Pæresalat med timian & feta her