Næsten halvdelen af de overvægtige har problemer i dobbeltsengen ifølge en undersøgelse foretaget af analysebureauet Director.

Mange overvægtige har et lavt selvværd og dårlig selvtillid, og det smitter blandt andet af på deres sexlyst. I en spørgeskemaundersøgelse foretaget af analysebureauet Director svarer hele 40 % af de adspurgte, at deres lyst til lagengymnastik er blevet mindre i takt med, at vægten er steget.

Men det er ikke kun mindreværdsfølelserne, der præger sexlivet. Mange overvægtige er også fysisk hæmmede, så det kan være udfordrende og udmattende at være sammen med partneren. De fysiske udfordringer kan gøre sex til en sur pligt og ikke et samvær, der skal nydes. Den manglende lyst til partneren kan give dårlig samvittighed, der kan resultere i trøstespisning, der giver mere overvægt, og så er en ond cirkel skabt.

Mænd mister også lysten
Overvægt spiller også ind på hormonernes aktivitet i kroppen. Et ph.d.-projekt fra Syddansk Universitet, der er baseret på undersøgelser af knap 800 mænd mellem 20 og 29 år, viser en klar sammenhæng mellem fedt på bugen og mængden af det mandlige kønshormon i blodet. Jo mere fedt, jo mindre mandligt kønshormon. Undersøgelsen viste også, at overvægt giver mænd svagere muskler, dårligere kondi og muligvis dårlig sædkvalitet og manglende sexlyst. Det positive budskab er, at et vægttab bringer hormonerne tilbage i kroppen, og dermed skulle sexlysten også gerne vende tilbage. Så det er endnu et argument for at gå i gang med et motionerer og spise sundere, hvis livremmen er i det yderste hul.