shutterstock_120879598 kopiVil du gerne opnå et hurtigt vægttab? Du skulle prøve low carb, en perfekt måde til et hurtigt vægttab. Der er ikke noget mere eftertragtet end en måde til at få et hurtigt vægttab, og det kan du netop få med low carb. Det kommer vi meget mere ind på i artiklen her.

Hvad er low carb?

Low carb er simpelthen en kost med et lavt antal kulhydrater. Til dagligt består cirka 60-70 % af dit energiindtag af kulhydrater, og vil du have et hurtigt vægttab, kunne det være du skulle overveje at skære procenter fra dit kulhydratindtag.

Der eksisterer mange udgaver af low carb diæter, hvor de fleste har et højt fedtindtag. Et højt fedtindtag er ikke farligt eller dumt. Spiser du meget fedt, vil din krop automatisk blive bedre til at forbrænde fedt.

Hvorfor et hurtigt vægttab ved low carb

Et godt spørgsmål. Hvorfor er det lige at du skal vælge low carb hvis du vil have et hurtigt vægttab og ikke en hvilken som helst anden kur?

Kroppen indeholder nogle depoter. Skåret ud i pap har du fedtdepoter lagret som fedt, kulhydratdepoter lagret som glykogen, og proteindepoter lagret som muskler. 1 gram fedt binder cirka 0,25 g væske, 1 gram kulhydrat binder cirka 4 gram væske mens protein binder 3 gram væske.

Hvis du vil opnå et hurtigt vægttab skal du altså enten tabe kulhydrat eller muskel. Du må selv vælge? Selvfølgelig vælger du kulhydrat. At miste protein er på ingen måder fordelagtigt. Muskler er nemlig med til at øge din forbrændning.

Hvor meget kan man tabe sig med low carb

Low carb er meget effektivt og bliv ikke overrasket. Men husk på, at du tager det meste på igen da det som sagt at væske du taber. Og det er helt op til dig selv hvor meget du vil tabe dig. Under hvilken som helst kur er det en god ide at følge nogle retningslinjer. Især hvis man vil opnå et hurtigt vægttab.

  • Spis 2 gram protein pr kg kropsvægt om dagen
  • Spis morgenmad hvis du vil opnå et hurtigt vægttab
  • Undgå kulhydrater efter kl 15 hver dag og du vil se et hurtigt vægttab
  • Drik masser af vand – det kan på ingen måder skade et hurtigt vægttab, kun gavne
  • Dyrk motion

Effekt af hurtigt vægttab med low carb

Er du på en low carb diæt er det en kendsgerning at dit energiniveau falder. Det betyder at du ikke vil kunne lave meget intensiv sport. Hold dig til lave intensiteter.

Ved at følge en low carb diæt kan du opnå et hurtigt vægttab. Du skal dog være opmærksom på at dit hurtige vægttab forsvinder igen når du begynder at spise normalt igen. I hvert fald det meste af det. Men som et hurtigt vægttab, er low carb nok den mest ideelle diæt du kan følge.

Du kan læse om fire generelle motivationstips til vægttab her.

NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.