Vil du gerne have et ordentligt træningsprogram til bodybuilding skal du læse med her. Vi har mange styrketræningsprogrammer til netop dig. Dem kan du læse om her. Du kan vælge i mellem komplette træningsprogrammer til bodybuilding eller mere åbne træningsprogrammer. Her kan du læse om opbygning af træningsprogrammer rettet mod bodybuilding

Klar definition af bodybuilding
Først og fremmst skal vi lige have klarlagt hvad det vil sige at dyrke bodybuilding. Som navnet antyder går bodybuilding ud på at bygge din krop på en måde hvor du er tilfreds med den. Nogle praktiserer sportsgrenen ved også at lade andre bedømme deres krop. Det er op til dig selv.

Det her træningsprogram til bodybuilding har fokus på at du skal få større muskler. Så simpelt. Vil du have større og mere markerede muskler kan du med fordel læse med her om opbygning af dit nye træningsprogram til bodybuilding

Basisøvelser versus isolationsøvelser
De fleste bodybuildere har meget stor fokus på store basisøvelser. Det bør du også have. Det er de store basisøvelser der aktiverer mest testosteron og growth hormone. Det er to hormoner der er med til at du vokser. Udskiller din krop disse to hormoner opbygger du muskelmasse. Du opnår muskelhypertrofi som det også hedder.

Du kan også opbygge muskelmasse ved at udføre isolationsøvelser, men det er en meget mere krævende proces, og dit udbytte er langt mindre end ved de store basisøvelser.

Antal repetitioner ved bodybuilding
I din opbygning af dit træningsprogram til bodybuilding skal du holde dig inden for 6 til 15 repetitioner. Det er inden for disse repetitioner at du bygger bedst muskelmasse.

Split træningsprogram eller fullbody
Er du ny inden for bodybuilding får du mest ud af et fullbody træningsprogram, mens hvis du er en øvet bodybuilder skal du have et træningsprogram der splitter din krop op i flere dele. Hvor meget du skal splitte dit program er meget diskuteret.

Derfor bør du prøve de forskellige typer af splitprogrammer til bodybuilding og bruge det der virker for dig.

Dekonditionering
Er dit mål en større og mere markeret krop, så skal dit træningsprogram til bodybuilding også indeholde dekonditionering. Dekonditionering går ud på at du snyder din krop. Du holder en uges pause fra din bodybuilding. Det kan også være nødvendigt at holde en længere pause. Når du kommer tilbage til din bodybuilding vil du opdage at du meget lettere får ømme muskler.

Du skal dekonditionere en gang hver 8. til 12. uge. Jo længere du bodybuilder i træk, jo længere skal du dekonditionere. Når du dekonditionerer er det meget vigtigt at du glemmer alt der hedder bodybuilding. Det er ok med en løbetur, men heller ikke for meget konditionstræning. Det mest optimale ville være en helt uge uden nogen form for træning.

Bodybuilding er en træningsform der vinder hurtigt frem i Danmark. Og kigger du lidt mere her på sitet kan du finde meget mere information om bodybuilding, opbygning af træningsprogrammer til bodybuilding og komplette træningsprogrammer til bodybuilding.

Find inspiration til fullbody træningsprogram her.

NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.