shutterstock_137527907Lær her om omregning fra kcal til kj. Det er ganske simpelt at regne fra kcal til kj. Du får en simpel formel til omregningen fra kcal til kj, så du i fremtiden aldrig vil være i tvivl. Derudover diskuteres anvendelsen af kcal og kj.

Kcal er en upraktisk enhed

Kcal, eller kilokalorier, er ikke en SI-enhed, og derfor er det besværligt at bruge kcal i udregninger, hvor der indgår andre enheder. SI-enheden for energi hedder joule. Kilojoule er derfor den mest praktiske enhed i mange sammenhænge. I Danmark er det almindeligt at bruge kj, mens kcal er mere almindeligt i eksempelvis USA.

Kcal til kj

Det er meget simpelt at regne fra kcal til kj.

1 kcal = 4,184 kj

Og hvis bare du bruger reglen at 1 kcal = 4,2 kj, får du meget præcise tal hele vejen. Du skal altså bare gange kcal-tallet med 4,2.

Du kan også regne den anden vej, altså fra kj til kcal. Igen meget simpelt:

1 kj = 0,2390 kcal

Bør man bruge kcal eller kj?

Et godt spørgsmål som kun du selv kan svare på. Om man bruger kcal eller kj er egentlig ligegyldigt, så længe vi taler kost. Det er kun inden for fysikkens verden, at det er vigtigt at regne i kj.

Er du vant til at bruge kj, så brug kj og omvendt. Der er ikke noget forkert i at bruge kj. De fleste danskere er mest hjemme ved at bruge kcal, så måske er det et argument for at bruge kcal frem for kj.

I hvert fald har du nu set, hvordan du omregner fra kcal til kj, og hvordan man omregner fra kj til kcal. Det er simpelt, selvfølgelig, og det er ligegyldigt, hvilken af de to enheder du bruger. Så længe du ikke kommer til at blande dem.

NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.