Måske er du en af de mange der gerne vil at med et par overflødige kilo her op til sommer. En eller sagt på en anden måde: Du vil gerne “tabe dig”.  . Bag begrebet ligger et ønske om at man gerne vil være lidt bedre. Du fremstår som “lidt bedre” ved at have en lidt flottere krop. En krop der er lidt mere trimmet for fedt og udstråler sundhed og vitalitet.

Den bedste måde at tabe sig på

Det at tabe sig går i sin enkelthed ud på at ligge i energiunderskud. Det er sådan, at i løbet af 24 timer forbrænder du en vis mængde energi. For at tabe dig, skal du simpelthen spise mindre end du indtager. Men er det nu også så simpelt at tabe sig? JA!

Kaktuskur, rødebedekur, løgsuppekur og man kunne blive ved. Der findes utallige måder at tabe sig på. De kure til at tabe sig der lyder mest attraktive ved at de giver de største garantier, er også de dårligste. Sandheden er, at det egentlig er ligegyldigt hvad du spiser, hvis du vil tabe dig. Det vigtige er hvor meget. Marsbar-kur kunne man også lave. Og du kan tabe dig ved det. Du må bare ikke spise særligt mange Mars-bar om dagen

Verdens bedste kur

Der er mange måder at tabe sig på, men alle veje fører til Rom. Du skal spise mindre end du forbrænder. Det er logisk, at spiser du kun grøn salat, vil du slet ikke være i stand til at opretholde dit energiforbrug. Det er da smart. Eller er det nu også smart at tabe sig på den måde? Svaret er nej! Det er en lynkur, en yoyo kur kalder man det også. En yoyo kur, er en kur, hvor du hurtigt taber dig rigtig meget, men når du er færdig med at tabe dig på kuren, tager du det hele på igen (og måske lidt ekstra).

Problemet med yoyo kure

En yoyo kur fungerer aldrig. Vil du tabe dig og være klar til et modelshow eller sommerfest om 1 uge, så fungerer en yoyo kur. En meget simpel yoyo kur kunne være at du dagligt måtte spise 1 dåse tun fordelt ud over 3 måltider sammen med 5 æbler. Der er garanti for at du taber dig! Du taber dig meget.

Det der sker er, at vi i kroppen har nogle depoter. Vi har 3 næringsstoffer vi indtager: protein, kulhydrat og fedt. Protein bliver til muskler, kulhydrat til noget der hedder glykogen og fedt til fedt. Det er meget simplificeret, men sådan er det reelt. Skærer du 90% af dit energiindtag væk, vil du tabe dig meget. Det skyldes at du mister dine glykogendepoter. I kroppen kan du lagre op til 800g glykogen. 1 gram glykogen binder 4g vand. Det betyder at du tager dig 800g + 4x800g = 4kg. Og det kan du gøre på ingen tid. Under en uge. Men de kommer også igen. Så det er på ingen måder et vedvarende vægttab!

For at tabe sig, skal man holde den generelle sunde stil med så meget sport og motion som muligt. Det er vejen frem. Se på folk der dyrker motion – de har som regel en slank krop.

Denne artikel blev første gang publiceret i maj 2010. Denne version er omskrevet og opdateret i forhold til den oprindelige artikel, der også har været publiceret her på siden. – Redaktionen