Det er efterhånden muligt at købe stort set alle madvarer, økologiske. Og det viser sig at flere og flere danskere faktisk køber økologisk, selvom det samlet, stadig er en lille procentdel.
Der kommer også flere og flere (mere eller mindre) økologiske caféer og restauranter i Danmark. I fremtiden vil de kunne få en officiel anerkendelse i form af et økologisk spisemærke for at servere økologisk eller delvist økologisk mad.

”Spisemærket viser hvor stor en andel af de indkøbte råvarer, der – målt i kroner – er økologiske. På spisemærket angives økologiandelen med procentintervallerne 30-60, 60-90 eller 90-100. For at gøre det lettere for forbrugerne findes spisemærket i henholdsvis guld, sølv og bronze, hvor guldet går til dem der har mest økologi på menuen”.(Kilde Ritzau)

Hvorfor vælge økologiske madvarer?

Årsag nr. 1 – Øko-mad er uden rester af sprøjtegift
Økologisk mad er uden rester af de sprøjtemidler, som den ikke-økologiske landmand bl.a. bruger for at bekæmpe ukrudt og skadedyr.

Årsag nr. 2 – Øko-mad smager af mere
Økologiske grøntsager indeholder generelt flere nærings- og smagsstoffer end ikke-økologiske grøntsager.

Årsag nr. 3 – Øko-mad forurener ikke vores grundvand
Økologiske landmænd bruger ikke sprøjtemidler, der kan sive ned i grundvandet.

Årsag nr. 4 – Øko-mad er renere varer uden sminke
Ø-mærkede fødevarer er ikke sminket med kunstige farvestoffer eller sødemidler.

Årsag nr. 5 – Øko-mad indeholder flere sunde stoffer
Forskningsresultater viser, at økologiske fødevarer ofte indeholder flere sundhedsfremmende stoffer end ikke-økologiske fødevarer. F.eks. ligger det fast at økologisk dyrket frugt og grønt indeholder flere vitaminer, flavonoider og polyfenoler end de ikke-økologiske.