Mad gemmer på mere end fedt, kulhydrater og vitaminer. Det indeholder også nøglen til øget (eller mindsket) potens. Potensen har altid været genstand for en del opmærksomhed. Til at udforske og øge potensens potentiale har mænd til alle tider brugt afrodisium – midler til potensfremmer.

Det meste afrodisium er harmløst. En del af midlerne stammer fra urter eller plantedele (f.eks. en rod som ginseng), men også almindelige fødevarer som østers, lakrids og fennikelfrø siges at have en virkning. Andre midler kommer fra dyr f.eks. pulveriseret horn, blod, tørrede og knuste kønsdele såsom tigernosser, insekter og spansk flue. Det er med til at true visse dyrearter med udryddelse! Vi har kigget på nogle af de mere almindelige afrodisier – læs med og find nøglen. Hvad skal du spise, og hvad skal du ikke spise, hvis du ønsker god performance i de sene aftenstimer.

Koffein

Findes i: Kaffe, the, chokolade og cola

Arabiske sheiker drak altid kaffe, inden de besøgte deres harem, og casanovaerne spiste chokolade, inden de gik i gang med elskovsakten. Koffein kan holde de fleste vågne et par timer, men det er givetvis ikke det eneste, som koffeinen er i stand til. Et studie på Michigan Universitet erfarede nemlig, at kaffedrikkere var mere sexuelt aktive, end dem, som ikke drak kaffe. Studiet på Michigan var lavet med folk over 60 år, men forskeren bag forsøget, Ananais Diokno, mener, det gælder for alle aldersgrupper.

Ginseng

Findes i: Naturlægemidler og kosttilskud

I Kina er ginseng blevet brugt mod sygdomme i mere end 5000 år. Et gammelt skrift om medicinske planter fra den kinesiske oldtid fortæller, at ginseng forlænger livet, lysner sindet og øger potensen. En rod af god kvalitet kunne koste mere end sin egen vægt i guld. Kinesiske kejsere drog i krig for at erobre områder, hvor der voksede ginseng. Først i middelalderen begyndte munkene at interessere sig for ginseng. De brugte roden som universalmiddel mod sygdomme og træthed. Munkene mente, at alle kunne have glæde af ginseng. Hvis syge tyggede roden, blev de raske. Hvis raske tyggede roden, fik de forøget deres vitalitet. I dag er forskerne relativt enige om, at ginseng afhjælper træthed, men de er delt i to lejre, når det kommer til dens effekt på potensen. Der er dog en del russisk og asiatisk forskning, som understøtter rodens gavnlige effekt på potensen, så måske er det er forsøg værd.

Østers

Østers og champagne er en fremragende start på en romantisk aften. Forskere har gennem årtier været skeptiske mod, at østers skulle være et afrodisium. Men kosteksperter har slået fast, at østers er spækket med zink, som har en gavnlig effekt på mandens evner til reproduktion. Fiberrig kost, frugt og grønt er ligeledes rige på zink, mens bearbejdet mad generelt er zink-fattigt.

Alle kneb gælder, når det kommer til at opfylde ønsket om at blive en bedre partner. Men husk på, at når alt kommer til alt, er sex kun placeret et sted, og det er i hjernen. Det vigtigste er, at du undersøger, hvad der giver dig lyst. Lysten kommer ikke af sig selv eller på magisk vis ved at tage en pille.