Sommerperioden er en god tid på året til at udøve fysisk aktivitet, om det så er fodbold, en aerobic time eller en god gammeldags løbetur.

Dr. Holly Andersen fra, Ronald O. Perelman Heart Institute at New York – Presbyterian Hospital/Weill Cornell Medical Center, har udtalt; Motion er fundamentet til en ung krop og sommeren er det perfekte tidspunkt til, at genvinde kontakten med din krop.

De følgende råd, kan ifølge Dr. Andersen hjælpe dig til,
at gøre din sommer fysisk aktiv og succesfuld:

1) Tal med din læge, før du begynder eller ændrer din træning.

2) Når solen bager og det er for varmt udenfor, er det en god ide at trække træningen indenfor, hvor der evt. er aircondition. Høje temperaturer kan ændre kroppens cirkulation, forhøje dit blodtryk og gøre det sværere for dig at trække vejret.

3) Husk at strække ud. Selvom det er sommer og varmt, har din krop stadig brug for at strække ud. Tag dig tid til at arbejde på din holdning og vejrtrækning, når du træner. At forbedre disse ting, vil være gavnligt for dit helbred.

4) Når du træner er det uhyre vigtigt, at drikke rigeligt med vand, også selvom du ikke føler tørst. Har du for lavt blodtryk, er en hårdt udøvende atlet eller over 75 år, kan det være en god ide at indtage en elektrolytte baseret sportsdrik, da det stabiliserer din saltbalance.

5) Prøv at bibeholde en jævn kropstemperatur. Efter træning skal du derfor ikke tage et iskoldt bad eller gå i sauna da det kan belaste dit hjerte.

6) Hvis du ønsker at træne udendørs i de varmeste perioder af sommeren, er det vigtigt, at du træner tidlig morgen eller sen aften, hvor det er køligst.

7) Brug solcreme, din krops evne til at nedkøle sig selv, vil blive svækket hvis du er skoldet.

8) Start din træningsrytme i et roligt tempo og husk massere af væske og pauser.

9) Nyd det, at tage sig tid til at motionere, er at sætte tid af til dig selv. Smil, træk vejret dybt og skub tankerne væk. At motionere til musik kan i nogle tilfælde øge dine evner, men har du høretelefoner på og løber ude, så vær opmærksom på trafikken!