udstyrLige meget hvor du vælger at boltre dig i sneen, er det en god idé at være ordentligt forberedt. Fitnews hjælper dig med at pakke tasken, så du ihvertfald ikke går ned på udstyr.

Udstyr til skiferien

Skiundertøj er det inderste lag, der skal føre sved og fugt væk fra kroppen. Skiundertøjet skal være af uld eller polyester og sidde direkte på kroppen.

Svedtransporterende trøje som mellemlag over skiundertøjet, der ligeledes kan transportere sveden væk fra kroppen. Det kan f.eks. være en fleece-trøje, en striktrøje eller en vindstopper. Det er behageligt, hvis man smider skijakken i en pause.

Skijakke. Vælg hellere en tyndere jakke frem for en dunjakke. Det kan hurtigt blive for varmt med både dunjakke og trøje. Jakken skal være åndbar og vandafvisende og gerne have hætte og lommer til bl.a. liftkort. Mange skijakker har i dag en lille lomme på ærmet nær håndleddet til elektroniske liftkort, hvor man blot holder armen hen til kortlæseren.

Overtræksbukser til at have udover de lange skiunderbukser, og overtræksbukser er ofte nok. Men er du kuldskær, kan du også bruge et par fleece-bukser som mellemlag.

Skihandsker. Generelt er luffer varmere end handsker, fordi fingrene varmer hinanden i et par luffer. Du kan også få en blanding, hvor tommel og pegefinger er som på handsker, mens de resterende tre fingre er samlet i en luf.

Skibriller og solbriller. Begge slags briller skal med. Solbrillerne skal have UVA og UVB beskyttelse. Glassene skal være af plastik, så de ikke splintrer ved fald, og stellet skal sidde godt til. Skibriller er uundværlige, når det blæser, er dårlig sigt eller meget koldt. Skibrillerne skal have gule eller gullige glas, sidde godt til uden at stramme eller snære og have anti-dugbelægning. Jo større de er, jo bedre udsyn har du. Husk, altid at tage dine skibriller med selv om det er blå himmel, når du tager af sted om morgenen.

Hue. Den sikrer, at du bedre holder på kropsvarmen, da en stor del af kropsvarmen forsvinder ud gennem hovedbunden.

Fed creme til ansigtet. Både morgen og aften, da frost og kulde er hård for huden. Undgå desuden at vaske ansigtet om morgenen, da hudens eget fedtlag udgør et effektivt værn mod kulde.

Solcreme. Faktor 15 til 25, jo højere jo bedre. Vælg en, der ikke lige bliver gnedet af, når du pudser næse.

Læbepomade med faktor. Den tynde læbehud er meget sart overfor kulde og den skarpe sol. Det samme gælder næse og øreflipper, så beskyt dem ekstra godt med solstift eller læbepomade.

Papirservietter. Det kan næsten ikke undgås, at næsen begynder at løbe på skiferien. Sørg for at have en pakke servietter i lommen, så der ikke samler sig to isbjerge under næseborene.