shutterstock_105514577Iform har lanceret et helt nyt koncept. Et nyt mp3-løbeprogram der skal motivere dig til at løbetræne og komme igang med at løbe. Vi har set lidt på mp3-løbeprogrammet og her kan du læse vores vurdering af løbeprogrammet, hvilke gode sider der er ved det og hvilke mangler der burde være fokuseret mere på, og ikke mindst om du kan bruge iforms mp3-løbeprogram.

Konceptet mp3-løbeprogram

Selve konceptet med et mp3-løbeprogram der fortæller dig hvad du skal lave er genialt på mange måder. Det er en fed måde at komme igang på, og en fed motivationsfaktor. Har du en ipod hvor du bruger iTunes, er det oplagt at prøve dette mp3-løbeprogram. De fleste der vil bruge dette mp3-løbeprogram er løbere der i forvejen bruger musik når de løber.

Indholdet af mp3-løbeprogram fra iform

Når du har lagt mp3-løbeprogrammet over på din iPod fra iTunes er det bare at komme afsted. Selve mp3-løbeprogrammet varer 25 minutter. Det vil altså være oplagt at løbe i 25 minutter.

Stemmen i selve mp3-løbeprogrammet er som sådan ganske behagelig. Det er ikke en stemme man umiddelbart bliver træt af at høre på – så på den front klarer mp3-løbeprogrammet sig godt.

I starten fortæller den kvindelige stemme hvordan du skal have en ordentlig kropsholdning under løb, og hvordan du skal fokusere på forskellige dele af din krop. Det kan alt sammen være meget motiverende. Du skal tage dybe indåndinger, holde dine skuldre lavt og fokusere på dine armbevægelser samt afsættet når du løber. I starten er der meget du skal fokusere på, og det giver dig noget at tænke over når du løber.

Efter 5 minutters tid holder fortælleren en længere pause. Nu er du nemlig igang med det normale løb i din normale hastighed. Her kan det godt være lidt dødt, men du kan eventuelt fokusere på de ting du tidligere fik at vide på du skulle være opmærksom på når du løb. Senere kommer du igennem forskellige øvelser for løbetræning

Vurdering af mp3-løbeprogram

Overordnet set kan mp3-løbeprogrammet være meget sjovt at prøve, men det bliver nok lidt kedeligt i længden at skulle udføre det samme gang på gang. På den anden side set, er det vel mindst lige så kedeligt at løbe den samme rute hver gang? Nu har du bare nogle ekstra øvelser til løbetræning og en rar stemme der fortæller dig hvad du skal være opmærksom på når du løber.

Mp3-løbeprogrammet kan være en god motivation for forholdsvis nye løbere.

Løber du inde i en by er mp3-løbeprogrammet meget uanvendeligt. Det er ikke super nemt at lave gadedrengehop rundt i København mens du eksempelvis står og venter på grønt.

Når man tænker over opbygningen af selve mp3-løbeprogrammet kunne det faktisk være et rigtig godt allround løbeprogram, men du skal huske på at variere din træning, og det gør du ikke ved at løbe de samme 25 minutter hver gang.

Se alle vores løbeprogrammer her.

“NB: Denne artikel er oprindeligt skrevet til nettraening.dk, og Fitnews kan derfor ikke garantere indholdets kvalitet. Søg evt. efter andre artikler om emnet her på siden.”