crescina_man_3Schweizisk forskning har fundet frem til middel mod hårtab, som skulle virke i 100 pct. af tilfældene. Forsøg viser, at midlet giver en øget hårvækst samt gør håret mere modstandsdygtigt over for tab.

Paryk, toupé og hatte kan være fortid, hvis  du prøver at skjule dit hårtab. I hvert fald er der nu kommet et nyt middel mod hårtab. Forskere fra Labo Cosprophar i Schweiz er på banen med et nyt produkt, der eftersigende kan være en afgørende spiller i kampen mod hårtab. Produktet hedder Crescina og bliver solgt på landets apoteker,og via apotekernes Web Shops.

Androgenetisk alopecia siger nok ikke mange særlig meget. Men hvis det bliver oversat til arvelig skaldethed, vil de mere end 80 millioner mennesker i Europa, der er ramt, af det, nikke genkendende. Arvelig skaldethed er kendetegnet ved en progressiv udtynding af hovedbundshårene og følsomhed i hårsækkene, der forkorter den fase, hvor håret gror. En undersøgelse, der blev offentliggjort i Dermatology and Therapy, viser, at produktet virker i 100 pct. af tilfældene.

I studiet undersøgte forskerne effekten af Crescina, der både skal fremme hårvæksten og mindske hårtabet.

 

Stærk effekt

Forsøgene blev udført over en fire måneders periode som en placebokontrolleret test på sunde og raske personer, der lider af skaldethed. Man målte hårvæksten og hårets modstand mod udtrækning efter to og fire måneder. Efter 2 måneder var hårvæksten steget med 6,8 pct. og hårets modstand mod udtrækning blev forøget med 29,6 pct. Efter fire måneder var tallene steget til 10,7 pct. og 46,8 pct. i gennemsnit.

I rapporten konkluderer forskerne bag, at Crescina demonstrerede en positiv effekt i at fremme hårvæksten og justere aktiviteten af hårsækkene.

Der deltog 46 personer i forsøget, og efter fire måneder havde alle, der havde fået det aktive middel, oplevet en positiv effekt i hårudtrækningstesten. Det samme gælder for øget hårvækst, hvor 95,7 pct. oplevede en øgning efter to måneder, og efter fire måneder havde alle fået mere hårvækst.

Crescina virker kun, hvis hårtabet er arveligt, og kun på ikke hentærede hårsække. Produktet er tilgængeligt i varianter for mænd og kvinder i 3 forskellige doseringer afhængig af hårudtyndingsgrad.

Hjælp til diagnosticering af hårudtyndingsgrad kan findes via Hamilton Norwood hårudtyndingsskala for mænd og kvinder. For yderligere info se www.crescina.dk.

 

Produkterne kan købes hos: www.webapoteket.dk + www.apotekeren.dk