Et nyskabende og effektivt træningsprogram
– og efterfølgeren til bestsellerne SUND RYG og SUND RYG med bold, der tilsammen har solgt i mere end 25.000 eksemplarer. Fysioterapeut Lotte Paarup har sammensat og underviser på levende vis de to programmer, som denne dvd består af.

Dvd’en henvender sig til alle, der ønsker at forebygge ryg gener samt og holde ryggen smidig, sund og stærk.

Nyt liv til din ryg er rygtræning uden de traditionelle rygøvelser og mavebøjninger – og helt uden liggende øvelser. Programmet tilgodeser kroppens funktion og hjælper den med at fungere, som den er designet til. Filosofien er at skabe bevægelighed i kroppens mange led og blive fri for unødvendige spændinger, således musklerne igen vågner og hjælper kroppe n, som den har brug for. Åndedrættet bruges som et centralt redskab i rygtræningen. Ny t liv til din ryg tilgodeser hele ryggen – fra bækken og lænd til nakke og skulder.

Dvd’en indehold er 2 programmer; et stående på 30 minutter og et siddende på 35 minutter. Programmerne supplerer hinanden, da de har forskellige fokus med forskellige øvelser, der hver især lirker de “rustne” steder i kroppen fri. Programmerne er desuden delt op i mindre bidder, hvor det er muligt at sammensætte sig eget program.

Lotte Paarup udtaler: “Alt for mange rygge smerter, netop fordi ryg gen ikke bliver bevæget igennem hver dag. Hvis leddene og dermed bevægeligheden ikke holdes ved lige, så kommer musklerne ud af balance – musklerne bliver enten slappe eller spændte. Der mangler blodcirkulation og kontakten til musklerne fra nervesystemet sløver hen. Det betyder også, at vi mærker ryg gen dårlige, og bliver dermed dårlige til at reagere på uhensigtsmæssig belastning.

Dette er bare eksempler på en lang række reaktioner, hvis ryg gen ikke bevæges dagligt. I virkeligheden handler det om at bevæge hele kroppen, som den er designet til – så skal musklerne nok gøre deres arbejde. Vi bevæger os i dag for lidt, ikke mindst uhensigtsmæssig, og så glemmer vi at vedligeholde og smøre de mange stykker og stumper, som kroppen er sat sammen af – leddene skal smøres dagligt!”

Lotte Paarup er fysioterapeut med mange års erfaring i rygtræning og

“Nyt liv til din ryg ” kan købes på www.denintelligentekrop.dk for DKK 199,00