trampolinÅrligt må 7000 danskere på skadestuen, fordi de er kommet til skade på en havetrampolin. Ny og mere sikker trampolin mindsker brud og skader på muskler og led.

Sjove hoppelege og masser af god motorisk træning er desværre ofte også lige med gråd og brækkede arme og ben. Hvert år ender over 7000 danskere ifølge sundhed.dk på skadestuen, fordi de har været uheldige på en trampolin.

Men mange af uheldene kan undgås. Mange knoglebrud og muskelskader sker, når børnene kommer for tæt ud på kanten og rammer fjedrene og metalrammen

Men vi har lavet en helt ny trampolin, hvor fjedrene og metalrammen helt er fjernet og erstattet af en ny, unik teknologi, siger Sebastian Dollerup fra Springfree Trampoline.

Firmaet har brugt flere år på at udvikle en mere sikker trampolin. Ud over at den er helt fri for de fjedre, der typisk er skyld i mange farlige situationer, har Springfree Trampoline også fjernet tre andre dele, der er årsager til alt fra kraniebrud til muskelskader.

Metalrammen omkring trampolinens hoppeareal er væk, og kanten er 30 gange blødere end normale trampoliner.
.    Sikkerhedsnettet, der omkranser trampolinen, er stærkt og fastgjort hele vejen rundt om hoppedugen, så hopperen ikke kan falde ud og ramme jorden.
.    Stængerne, der holder sikkerhedsnettet, er blødere, mere fleksible og giver efter, så hopperne bliver på trampolinen, selv om de kommer tæt på kanten.

Børn elsker trampoliner, og de er fremragende til at lave gode grin og give sved på panden. Derfor er det synd, at så mange må en tur på hospitalet. Derfor har vi fjernet de hyppigste årsager til uheld, siger Sebastian Dollerup. Den nye trampolin bruger kompositstænger, som sikrer, at hopperne får samme høje opspring, som trampoliner med fjedre. Ydermere har Springfree Trampoline en unik hoppeflade, der giver efter på samme måde og giver det samme kraftige opspring, uanset om hopperen rammer midten af hoppefladen eller tæt ved kanten af trampolinen. Det betyder at alle hårde dele på trampolinen som børn kan skade sig på, er fjernet fra hoppearealet.