Drømmen om et nemt og hurtigt vægttab, kan hurtigt blive til et mareridt.

En ny slankepille har alvorlige bivirkninger som galoperende hjerterytme, lidelser i centralnervesystemet ogi værste fald hjertestop.

De danske myndigheder kan intet gøre fordi pillen sælges via nettet i udlandet.

Koffein og synefrin er farligt
Den farlige og ulovlige slankepille sælges af firmaet White Swan og hedder Bitter Orange Green Tea. Den indeholder koffein og synefrin og den kombination er farlig.

– Flere rapporter viser, at kosttilskud der indeholder synefrin alene eller kombineret med koffein kan have sundhedsskadelige virkninger. Sådanne produkter har forårsaget bivirkninger som stærkt forøget hjerterytme, hjerteflimmer, forbigående kollaps og blackout, siger toksikolog og seniorrådgiver Kirsten Pilegaard fra Fødevareinstituttet under Danmarks Tekniske Universitet til B.T.

Forbud findes
Netop stoffet synefrin er ulovligt som ekstrakt eller kosttilskud i Danmark. Værst er det, hvis det kombineres med koffein eller efedrin.

I 2002 blev slankepillen Letigen forbudt i Danmark på grund af indholdet af ovennævnte stoffer.

Men de ulovlige piller er svære at komme til livs fordi de sælges fra udlandet.

– Firmaet angiver en postboks, men vi aner ikke, hvor firmaet ligger fysisk, kun at det ofte ligger firmaet uden for Danmarks grænser. Og når vi ikke kan finde det skyldige firma, kan vi ikke uden videre stoppe salget. Fremgangsmåden viser tydeligt, at sælgerne godt ved, at det er ulovligt, siger Iben Brinkland fra Fødevarestyrelsens kosttilskudsgruppe til B.T.

B.T. har fundet firmaet bag det ulovlige slankemiddel “Bitter Orange”. Selv om firmaet fastholder, at produktet ikke er farligt, bliver salget nu stoppet i Danmark.

Kilde: dr.dk

mere info her.

Fitnews.dk kan KUN tage afstand til White Swans metoder og Bitter Orange. Kunstige slankemidler er IKKE vejen til varigt vægttab.

Kostomlægning og motionskaber bedre helbred og er forbundet med sunde resultater.

Brug Fitnews.dk’s Kost-artikler, Sundheds-artikler samt Fitness-artikler – de kan hjælpe dig til en sundere livsstil.

Morten Engsig Christensen