Danskerne er ved at få øjnene op for spirers mange helbredsmæssige fordele. De fleste køber færdigdyrkede spirer i super-markederne, men hvorfor ikke dyrke dem selv? En ny dansk hjemmeside forklarer alt om, hvordan man kan dyrke sunde, nærende spirer af over 40 forskellige sorter hjemme i sit eget køkken..

Spirernes mange fordele

Spirer kan dyrkes af både frø, korn, linser, bønner, ærter og kerner. Spirer er fulde af vitaminer, mineraler, enzymer og antioxidanter. Spirer indeholder fibre og væske til gavn for fordøjelsen. Specielt spirer af linser og bønner har desuden et højt indhold af proteiner. Spirer har også en anden fordel: Deres fedt- og kalorieindhold er meget lavt. Oveni det hele smager spirer godt, de er flotte og ser godt ud i salatskålen el el-

ler som topping på grøntsagssmoothies. Så det er ikke noget under, at spirer er på vej ind i helsebevidste danskeres hverdag.

Informationerne er kommet på dansk

Indtil videre har de fleste danskere fundet dyrkede spirer i mindre udvalg i bakker på supermarkedernes hylder. Men spirer kan også dyrkes hjemme på køkkenbordet i forskellige beholdere. Det er billigere. Det er nemt. Det tager kun mellem 4 til 7 dage at dyrke de fleste spirer. De passer stort set sig selv under væksten, og man kan dyrke over 40 forskellige spireegnede sorter. Sorterne forhandles alle i Danmark i de fleste helsekostbutikker. Der har bare manglet lettilgængeligt, professionelt udarbejdet materiale på dansk om, hvordan man dyrker de forskellige typer spirer.

Spiredyrkning fra A til Z

www.friskespirer.dk er den første danske hjemmeside, som indeholder al den nødvendige viden om spire spire- dyrkningens forskellige aspekter Her er både grundlæggende information til nybegynderen og mange nye ideer til den øvede spirespiredyrker.

På hjemmesiden kan du blandt andet finde information om:

Spireegnede frø, korn, kerner og bælgfrugter

• Dyrkning af spirer fra A – Z

• Spirernes nærings og proteinindhold

• De forskellige spiretyper

• Spirebeholdere og deres anvendelse

• Sundhed og sygdom i spirer

• Høst og opbevaring af spirer