Betsy Bridges, en 53 årig amerikansk hjemmegående husmor, har lidt sjove træk I ansigtet – hun er lige begyndt på, en for hende helt ny fitnessgren, Nordic Walking eller stavgang som vi kalder det herhjemme.

Hun har lidt problemer med koordinationen af de to stave og referere til en idræt hun kun har set å TV. Det er langrend hun tænker på og som hun siger:
– Der gør de jo dette på sne, med ski på fødderne og det har vi ikke her.

Betsy Bridge bor i Los Angeles, et af de stadig få steder Nordic Walking er ved at vinde frem. Betsy Bridge møder på hendes ture i nabolaget, stadig mange undrende blikke – Nordic Walking er stadig en lille motionsform over there.
– Mange er forundret og tror jeg træner til en skitur, siger Betsy

Bernd Zimmermann, der er President i American Nordic Association anslår at der pt. er et par hundrede tusinde Nordic Walkers og det antal stiger hele tiden. Et par hundrede tusinde lyder måske umiddelbart af ganske mange, men når man tænker på at USA har 250 mill. indbyggere fylder et par hundrede tusinde ikke meget.

Det er især i Florida, New England og Californien at der er gang i Nordic Walking.

Gang som en 4 wheel drive bil
Zimmermann beskriver Nordic Walking som en 4 hjuls trukket bi log det er vel I bund og grund en udemærket beskrivelse – uden stave har du gang i 2 hjul (ben), med stave har du gang i 4 hjul (arme og ben).
– Det giver i gennemsnit 20 % højere forbrænding end almindelig gang, afslutter Zimmermann.

Mest kvinder
Most enthusiasts are baby boomers, particularly women, looking for an activity that’s easy on their joints.
I USA er det kvinderne der har taget Nordic Walking til sig. Det er en nem måde at få flettet motion ind i den ellers travle hverdag og især kvinder der lige har født er glade for Nordic Walking.

Jill Bronsky, der er Nordic Walking instructor I Buffalo er særlig glad for det sociale aspect I Nordic Walking.
– Kvinder kan godt lide at snakke mens de motionere og det er en god måde at være sammen med veninder på, siger Jill Bronsky og med et smil fortsætter.
– Nye deltagere fanger hurtigt teknikken og så er man i gang … modsat f.eks. aerobic timer, hvor fancy bevægelser kræver sin kvinde.

Det er motion
Rob Sweetgall, der må siges at være vandreentusiast eller rettere MEGET mere end det, har gået tværs over USA 7 gange, siger
– Nordic Walking er en god motionsform – det er skånsom for hofte og knæ og så kræver den kun et par stave til nogle få hundrede kroner.
– Men folk anerkender ikke altid vandring som decideret motion og det kan være at netop Nordic Walking kan nedbryde den kløft.

Kilde: mensfitness.com