Fitnews.dk guider dig til muskeløse triceps

De fleste mænd der træner regelmæssig styrketræning, har ofte et ønske om at det meget gerne må resultere i større og mere muskuløse arme.

Desværre har mange en tendens til at fokusere deres arm træning på forsiden (biceps), måske fordi denne er mere synlig i spejlet. Men faktisk udgør bagsiden af armen (triceps) 2/3 dele af armens samlede omfang. Så hvis du ønsker at fylde ærmerne bedre ud så er det en god idé at have ekstra fokus på triceps. Dette program har som basis øvelse den gode gamle klassiske Dips-bar, som er en af de bedste allround øvelser for triceps.

De fleste mænd der træner regelmæssig styrketræning, har ofte et ønske om at det meget gerne må resultere i større og mere muskuløse arme. Men desværre glemmer de ofte bagsiden af armen. Hvis du ønsker at fylde ærmerne bedre ud så er det en god idé at have ekstra fokus på triceps. Dette program har som basis øvelse den gode gamle klassiske Dips-bar, som er en af de bedste allround øvelser for triceps.

Mange amerikanske sprintere, sværger til denne øvelse. Især fordi, den som en ekstra gevinst udvikler endnu mere styrke når armene skal hjælpe med at drive kroppen fremover i deres kraftfulde løb. Men som navnet siger så består den trehovede armstrækker (Triceps brachii), af det ydre hoved (Caput laterale), det lange hoved (Caput longum) og det indre hoved (Caput mediale). Og for at sikre at du opnår en større variation i din træning og mulighed for at påvirke musklerne fra andre vinkler. Så er det en god idé at supplere med andre øvelser der sikre dette.

 

Triceps program: (Trænes 2 gange ugentligt)

Dips 2x 10-12 rep.
Dumbell Kick-Back 2x 10-12 rep.
One Arm Dumbell Press * 2x 10-12 rep.
Kabel Extension ** 2x 10-12 rep.

* Dag 1 / ** Dag 2

Programmet kan med fordel trænes samme dag, som du træner bryst og skuldre. Start med dit sædvanlige brystprogram – fortsæt med skulderprogrammet og afslut med ovenstående program.